Ministrul Muncii, despre retragerea Olguţei Vasilescu: Orice persoană cu o experienţă în spate e o pierdere pentru orice Guvern

Orice persoană care are o experienţă în spate este o pierdere pentru orice Guvern, a declarat miercuri ministrul Muncii, Marius Budăi, în legătură cu decizia Liei Olguţa Vasilescu de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, el precizând că acest lucru nu reprezintă o ''cedare'' a PSD în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

13 feb. 2019, 12:04
Ministrul Muncii, despre retragerea Olguţei Vasilescu: Orice persoană cu o experienţă în spate e o pierdere pentru orice Guvern

„Doamna ministru a luat o decizie, e decizia dumneaei unilaterală, iar noi avem for care se denumeşte Comitetul Executiv Naţional, unde se vor face propuneri şi se va da şi votul pentru susţinerea acelor persoane. (…) Orice persoană care are o experienţă în spate – şi vorbim şi de experienţă administrativă, în calitate de fost primar, şi experienţă ministerială – este o pierdere pentru orice Guvern”, a afirmat Budăi, la Parlament.

Întrebat dacă Olguţa Vasilescu va candida pe listele PSD pentru europarlamentare, Budăi a spus: „Noi cu toţii, chiar şi dumneavoastră şi eu, avem posibilitatea şi garanţia dată de Constituţie să candidăm unde dorim”.

Citeşte şi:   PSD, după ce Lia Olguţa Vasilescu a renunţat la postul de ministru la Dezvoltare: Mulțumim, Olguța! Rușine, Iohannis!

„În calitate de membru al PSD voi susţine întreaga listă pe care o va depune şi o va susţine partidul pentru europarlamentare”, a adăugat ministrul Muncii.

El a arătat că nu vede ca pe o ”cedare” în faţa preşedintelui această retragere a Olguţei Vasilescu.

Despre o eventuală sesizare la CCR pe acest subiect al numirii miniştrilor, Budăi a precizat: „Eu nu fac parte din conducerea partidului, însă vă spun cu siguranţă că se va lua această decizie probabil în intervalul următor sau s-a considerat că trebuie să cedăm noi şi să ne continuăm activitatea”.

Marţi, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absenţa din Guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deţine preşedinţia UE”, a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook.

Pe 7 februarie, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care anunţa că a decis să respingă numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu. Şeful statului i-a solicitat premierului să facă o altă propunere.

Vasilescu a anunţat atunci că pregăteşte o plângere penală împotriva lui Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu.