Ministrul Muncii, după discuţia cu sindicatele: Se reintroduce salariul minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechime

Publicat: Marţi, 23 Octombrie 2018 19:54 // Actualizat: Miercuri, 24 Octombrie 2018 10:19 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Muncii anunță, marți seară, după discuția cu sindicatele, reintroducerea salariului minim brut garantat în plată diferențiat în funcție de nivelul de studii sau de vechimea în muncă, de 2.350 de lei brut, singura divergență fiind legată de data la care se va aplica măsura.

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Lia Olguța Vasilescu și Eugen Teodorovici s-au întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, cărora le-a fost prezentat proiectul de Hotărâre de Guvern privind creșterea salariului minim brut garantat în plată, pe economie: 2.080 de lei/lună, ceea ce înseamnă o creștere netă cu 100 de lei față de actualul.

"Totodată, s-a luat decizia reintroducerii salariului minim brut garantat în plată diferențiat în funcție de nivelul de studii sau de vechimea în muncă, concept care a mai fost aplicat în România înainte de anul 2011: 2.350 de lei brut, adică cu 13% mai mult față de cel câștigat de persoanele fără studii superioare sau cu vechime mai mică de 15 ani", arată Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

Ministerul condus de la Lia Olguța Vasilescu menționează că Executivul s-a arătat astfel deschis unei propuneri formulate de sindicate la ultima ședință a Consiliului Național Tripartit, propunere care este și în programul de guvernare.

În urma discuțiilor purtate cu sindicatele și patronatele, s-a ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergență fiind asupra datei de la care se va aplica măsura, în condițiile în care sindicatele au solicitat data de 1 noiembrie 2018, iar patronatele – 1 ianuarie 2019.

"Guvernul va lua o decizie în cel mai scurt timp posibil, care va fi comunicată public, astfel încât ordonatorii de credite și companiile din România să pregătească punerea în aplicare a măsurii", potrivit sursei citate.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 oct 15:38
Răspunde | Votează email 1 email
Fabian
Persoanele cu studii superioare vor avea un minim brut de 2350 lei brut, adică 1413 lei net (în mână) ??? trăi-u-ați voi cu tot neamul vostru cu 1413 lei pe lună. De ce nu le-ați dat ,,frecătorilor de mentă” de bugetari asemenea salarii ??? UN SALARIAT CU STUDII SUPERIOARE VA AVEA MAI PUȚIN DE APROAPE 3 ORI DECÂT O INFIRMIERĂ DE LA UN SPITAL DE STAT ??? BĂTU-V-AR DUMNEZEU DE INCOMPETENȚI CARE VĂ BATEȚI JOC DE NOI CEI CARE MUNCIM CA SCLAVII ÎN PRIVAT SĂ VĂ ȚINEM PE VOI TRÂNTORII NEAMULUI PE VENITURI MARI ȘI PE LENEȘII DIN SISTEMUL BUGETAR PE SALARII MARI, SPORURI NEBUNE ȘI CONCEDII PLĂTITE.O SĂ MAI GUVERNAȚI VOI CÂND S-A ÎMPERECHEA ELEFANTUL CU ȘOARECELE. MULT NU MAI ESTE ȘI VOR VENI ALEGERILE, IAR NOI DIN PRIVAT VOM DECIDE CINE VA GUVERNA. VĂ VOM ARĂTA CÂT DE ,,MULȚUMIȚI” SUNTEM DE VOI.
24 oct 11:49
Răspunde | Votează email 0 email
CRACIUN ANCA
Sa existe posibilitatea angajarii rapide in caz ca o institutie,firma etc. nu mai are productivitate,etc.
1
EUR
4.7538
RON
25 Mar
noapte 7 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H