Ministrul Muncii: „Fiecare român va avea o pensie mai bună în 2024!” Cum se calculează punctele-bonus şi de ce s-a egalizat vârsta de pensionare la 65 de ani

„România nu este monitorizată de FMI, în momentul acesta”, spune Simona Bucura-Oprescu, care susţine că nu se pune problema ca majorarea pensiilor să fie amânată anul viitor.

11 nov. 2023, 21:08
Ministrul Muncii: „Fiecare român va avea o pensie mai bună în 2024!” Cum se calculează punctele-bonus şi de ce s-a egalizat vârsta de pensionare la 65 de ani

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a declarat, sâmbătă, că peste trei milioane de români vor avea pensii mai mari anul viitor, dar a explicat că datorită faptului că va creşte punctul de pensie, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună.

Taxa pe pensii 2024. Cine va primi pe card cu 20% mai puţin de anul viitor

„Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (…) Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, fiecare român, datorită majorării de la 1 ianuarie, fiecare român, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, întrebată la Antena 3 îţi pensionari nu vor avea parte de nicio creştere a pensiei, conform noii formule.

EXCLUSIV Daniel Baciu: „Noua lege a pensiilor rezolvă inechităţi, unele pensii se dublează. În decembrie, pensiile se plătesc anticipat, nu o să întârzie”
Ea a explicat că la contributivitate şi muncă egală vor exista pensii egale. „Pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem, de contributivitate şi de stabilitate. Cu alte cuvinte, la contributivitate şi muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechităţi. Pe de o parte, inechităţile apărute între pensionari, care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţi între doamne şi domni şi, nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a afirmat, sâmbătă, că până în 2035 trebuie să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi la 65 de ani şi a precizat că acesta este un jalon în PNRR.

„Atenţie, la calcularea pensiei doar stagiul contributiv influenţează la scăderea vârstei de pensionare. (…) Dacă astăzi vârsta de pensionare pentru femei este 62 de ani şi o lună, iar până în 2030 vom merge etapizat până la 63 de ani, în baza noii legi, până în 2035, va trebui să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi la 65 de ani. Cu alte cuvinte, dacă femeia noastră iese la pensie în 2035 şi are doi copii poate să iasă la pensie în 2034 cu un an mai devreme”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, sâmbătă, la Antena 3.
Ea a explicat că egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi este impusă prin PNRR.

„Egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi este o parte a reformei impusă de angajamentele pe care România le-a luat prin PNRR. Este una dintre reformele asumate de România în jalonul 214 privind reforma pensiilor publice. Este o obligaţie pe care România şi a asumat-o, statul român, nu guvernul din care fac parte, pe care a trebuit să o transpunem în legislaţia românească pentru care noi am venit cu această compensaţie, cu faptul că perioada de creştere a copilului, concediul de maternitate este stagiu contributiv şi, nu în ultimul rând, faptul că dăm această reducere a vârstei de pensionare pentru femeile care au şi cresc copii”, a mai explicat ministra Muncii.
Ministrul Muncii Simona Bucura-Opresscu a afirmat, vineri, că cei care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite nu vor fi afectaţi de recalcularea pensiilor şi noua lege a pensiilor nu are aplicabilitate retroactivă, în sensul acesta. Ea a mai precizat că vor dispărea, din 2035, grupele speciale de muncă şi angajatorii au obligativitatea de normalizare a condiţiilor de muncă.

„Toate prevederile de care au beneficiat telespectatorii noştri în baza grupelor de muncă, cum li se spuneau înainte de 2001, grupa I şi grupa II. Condiţiilor speciale şi deosebite cum s-au numit ele după 2001, noua lege nu va intra retroactiv pe ele, cu alte cuvinte, recalcularea nu-i va duce într-o zonă în care să-şi piardă dreptul”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, întrebată vineri la Digi 24 ce se întâmplă cu grupele de muncă, cele dinainte de 2001, în contextul noi legi a pensiilor şi dacă vor avea noi beneficii cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

Ea a adăugat că noua lege a pensiilor prevede un interval tranzitoriu, până în 2035, în care angajatorii au obligativitatea să normalizeze condiţiile de muncă. „În schimb, venim cu un element nou care va permite o perioadă tranzitorie, cu toate că politica în Uniunea Europeană acum este normalizarea locurilor de muncă, adică eliminarea grupelor de muncă. Noi vom avea o perioadă de tranziţie, până în 2035. Până în 2035, angajatorii au obligativitatea de normalizare a condiţiilor de muncă”, a concluzionat Ministrul Muncii.

Bucura-Oprescu: O mamă care creşte un copil până la vârsta de 16 ani va avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil / Dacă ai doi, atunci ai o reducere a vârstei de pensionare cu un an

Ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu a afirmat, sâmbătă, că o mamă care creşte un copil până la vârsta de 16 ani va avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil, iar dacă are doi copii va beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu un an şi aşa mai departe, până la un număr de şapte copii pentru care vei avea o reducere de trei ani şi şase luni la vârsta de pensionare.

„Sunt două elemente noi în noua lege foarte importante amândouă. Primul dintre ele, perioada de creştere a copilului, concediul maternal este considerat stagiu contributiv. Fie ca acest concediu este acordat mamei sau tatăl este perioadă contributivă, ceea ce este foarte important, fiindcă nu pedepsim mamele pentru perioada în care au stat cu copiii”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, întrebată la Antena 3 CNN despre facilităţile din noua lege şi cum scade vârsta de pensionare pentru femeile cu copii.
Ea a menţionat că o femeie care creşte un copil până la 16 ani va avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil.

„Cel de-al doilea element foarte important este cel cu privire la reducerea vârstei de pensionare. O mamă care creşte un copil până la vârsta de 16 ani sau adoptă un copil sau are un copil adoptat de care se ocupă până la 14 ani, va avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil. Cu alte cuvinte, dacă ai un copil pe care tu l-ai crescut, vei avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni dacă ai doi copii pe care-i creşti o reducere a vârstei de pensionare cu un an şi aşa mai departe, până la un număr de şapte copii pentru care vei avea o reducere de trei ani şi şase luni la vârsta de pensionare”, a explicat ministra Muncii.

Ministrul Muncii: Pentru un român care a muncit peste 25 de ani se va obţine un punctaj suplimentar pentru fiecare an de muncă. Între 25-30 de ani – 0,5 puncte pe an, între 30-35 de ani – 0,75 de puncte pe an. După 35 ani, un punct, anual

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a anunţat, sâmbătă, că fiecare român care a muncit peste 25 de ani va obţine un punctaj suplimentar pentru fiecare an de muncă. Ea a explicat că între 25 şi 30 de ani de muncă punctajul este de 0,5 puncte pe an, între 30 şi 35 de ani – 0,75 de puncte pe an şi după 35 de ani, un punct pe an. „Dacă munceşti, primeşti”, a concluzionat ministra PSD.

„Este foarte important de spus că pe simulările noastre, pe o situaţie în care aveam un pensionar în indemnizaţie minimă socială care astăzi primea 1.125 de lei, de anul viitor, pentru o vechime în muncă de 35 de ani, creşterea va fi de 87%, peste 1900 de lei. Foarte important de ştiut datorită punctelor de stabilitate, fiindcă pentru un român care a muncit peste 25 de ani se va obţine un punctaj suplimentar pentru fiecare an de muncă. Între 25 şi 30 de ani – 0,5 puncte pe an, între 30 şi 35 de ani – 0,75 de puncte pe an şi după 35 de ani, un punct pe an. Cu alte cuvinte, dacă munceşti, primeşti”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, sâmbătă, la Antena 3.
Ea a fost întrebată care este cea mai mare sumă pe care o poate primi un pensionar şi dacă depinde de punctajul pe care îl are.

„Depinde de punctajul pe care îl are. Punctajul plecând de la punctele de contributivitate, adică punctele pentru care s-a constituit dreptul de pensie şi pentru care în baza cărora s-a calculat cât a plătit acest pensionar. Deci punctele de contributivitate, la rândul acestora vor creşte, fiindcă dacă până acum nu se lua în calcul acordul global dinainte de anul 2001, după noua lege, pe puncte de contributivitate se vor lua în calcul inclusiv sporurile nepermanente. Adică, dacă un român a avut acord global, al treisprezecelea salariu, alte sporuri nepermanente, premii, toate acestea (…) Pe contributivitate în mod proporţional se iau toate aceste venituri şi se vor transforma în puncte de pensie contributive, care vor fi folosite la stagiul minim de cotizare şi stagiul complet de cotizare, iar în cazul facultăţii, şomajului, armată sunt perioade asimilate care la rândul lor vor da un punctaj suplimentar, dar nu vor fi luate în calcul la stagiul minim de cotizare”, a mai explicat ministra Muncii.