Ministrul Muncii, atac la Iohannis: E reclama la un film de groază. Pregăteşte populaţia pentru un val de amputări de pensii şi salarii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, vineri, într-o postare pe Facebook, că ”se fac în curând doi ani de când preşedintele tot ameninţă că nu vor fi plătite salariile şi pensiile”, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Budăi susţine că şeful statului încearcă astfel să pregătească populaţia pentru ”un val de amputări ale veniturilor” pe care le-ar face opoziţia în cazul în care ar prelua guvernarea.

06 sept. 2019, 09:07
Ministrul Muncii, atac la Iohannis: E reclama la un film de groază. Pregăteşte populaţia pentru un val de amputări de pensii şi salarii

Preşedintele Iohannis este o reclamă la un film de groază, care va rula în toată România dacă domnia sa câştigă alegerile şi îşi pune «guvernul meu». Se fac în curând doi ani de când preşedintele tot ameninţă că nu vor fi plătite salariile şi pensiile. Ar fi două explicaţii pentru aceste ieşiri cu recidivă: ori domnia sa suferă de sindromul drobului de sare, caz în care se recomandă ceai de tei împreună cu un concediu de odihnă prelungit; ori zgândăre fundul unui ceaun uscat în speranţa că va mai aduna nişte firimituri electorale„, a scris, vineri, Marius Budăi, pe Facebook.

Acesta afirmă că niciunul dintre cele două scenarii nu este însă adevărat, adevărul fiind „mult mai grav”.

În primul caz, nu este apt să conducă nici măcar o scară de bloc, în al doilea, dă dovadă de nepăsare faţă de români şi de consecinţele pe care astfel de declaraţii iresponsabile le au asupra oamenilor şi a mersului economiei. Însă, vă spun sincer, eu nu cred că cele două variante de mai sus sunt adevărate! Cred că adevărul este mult mai grav. Cred că, prin aceste declaraţii, domnul Iohannis vrea să pregătească opinia publică pentru un val de amputări ale veniturilor populaţiei, pe care opoziţia le va face dacă pun mâna pe putere„, susţine Ministrul Muncii.

Citeşte şi Marius Budăi, despre propunerea ca sâmbăta să devină zi lucrătoare: O gogomănie VIDEO

Acesta afirmă că prin tăierile de venituri, opoziţia va putea „să-şi justifice, în mod cinic, eternul discurs cu «greaua moştenire»”.

Pentru că în afară de tăieri nu ştiu să facă nimic altceva, nu au un plan, o strategie, un program de guvernare; şi pentru că ei nu cred că românii merită salarii decente şi că pensionarii trebuie să aibă bani de alimente şi de îngrijiri medicale. Domnule Preşedinte Iohannis, în timp ce dumneavoastră ne număraţi miniştrii, noi suntem mai modeşti şi numărăm creşterile de pensii, de salarii, zecile de mii de km asfaltaţi, miile de localităţi care au primit apă şi canal. Fiecare numără ce poate„, a mai scris Marius Budăi.

Acesta afirmă că Iohannis nu cunoaşte legile ţării.

Păcat, însă, domnule Iohannis, că după cinci ani în cea mai înaltă funcţie în stat tot nu cunoaşteţi legile ţării. De exemplu, aceea că un ministru demisionar nu-şi poate delega atribuţiile şi că el trebuie înlocuit de îndată cu un interimar. De îndată, domnule Preşedinte, înseamnă de îndată. Nu într-o săptămână. Multă lume mă întreabă: avem motive să ne temem? Sunt în siguranţă pensiile şi salariile? Vă spun, da! Aveţi motive să vă temeţi, pentru că dacă domnul Preşedinte va primi ce îşi doreşte — un nou mandat şi «guvernul meu» — prima grijă va fi să pună în practică o masacrare a veniturilor populaţiei. Nu pentru că nu sunt bani, ci pentru că aşa cred ei că e bine, ca românii să aibă venituri mai mici„, a mai scris Budăi.

Acesta afirmă, în finalul mesajului, că salariile şi pensiile vor fi plătite mereu la timp, până la ultimul leu, atâta timp cât PSD va deţine guvernarea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că există riscul întârzierii la plata pensiilor şi salariilor, din cauza crizei guvernamntale.