Ministrul Muncii: NU vor fi recalculate toate pensiile. DOAR pensiile militarilor

Ca urmare a confuziilor care s-au creat cu privire la recalcularea pensiilor speciale, Mariana Câmpeanu a subliniat că doar pensiile militarilor vor fi recalculate deoarece s-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

14 feb. 2013, 20:25
Ministrul Muncii: NU vor fi recalculate toate pensiile. DOAR pensiile militarilor

„Am înţeles că s-a creat o confuzie în urma emisiunii tv de aseară în care am vorbit despre pensiile militarilor şi am spus că acele pensii care au fost calculate greşit se vor recalcula (…) Nu am spus că luăm toate pensiile din România şi le recalculăm„, a declarat ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, potrivit HotNews.

„Pensiile se recalculeaza daca o persoana aduce un stagiu in plus sau daca se constata o greseala. Tinand cont de faptul ca foarte multi militari sunt nemultumiti si au facut cereri, le vom recalcula pensiile. Pe rolul instantelor se afla peste 25.000 de procese. Este normal ca acele pensii care sunt contestate sa se recalculeze”, a subliniat ministrul Muncii care a adaugat ca nu este nevoie ca pensionarii militari sa faca o revenire cu privire la cuantumul stabilit.

Mariana Campeanu a afirmat, miercuri seara, la o emisiune, că la Ministerul Apărării se lucrează la o propunere legislativă care ar trebui să corecteze actuala situaţie.

„Este foarte greu acum să spui celor care au 9 mii de lei pensia, că le scazi, iar celor care printr-o nedreptate li s-a scazut pensia, sa le adaugi. E foarte greu de indreptat pentru ca trebuie facuta o alta recalculare, toate pensiile trebuie recalculate pentru că nu au fost multe dintre ele corect făcute”, a declarat ministrul Muncii, miercuri seară.