Ministrul Muncii, ultimele noutăţi despre legea salarizării. Ce se schimbă la lefurile bugetarilor VIDEO

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut, miercuri, noi declaraţii despre proiectul legii salarizării. Aceasta a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre cum vor fi schimbate salariile românilor în următorii ani.

01 mart. 2017, 15:00
Ministrul Muncii, ultimele noutăţi despre legea salarizării. Ce se schimbă la lefurile bugetarilor VIDEO

„Trebuie marite salariile. Fortam marirea prin legea salarizarii. Am avut o situatie ciudata cand sindicatele au cerut sa pornim salarizarea in sectorul bugetar de la 1.750 de lei, ci de la 1.450 de lei. A fost socant. (…) Am facut facilitati mediului de afaceri cu 32 de miliarde de lei in ultimii doi ani de zile. Cu atat vrem sa crestem si salarizarea bugetarilor”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, intr-un interviu la DCNews.

 

Ministrul Muncii a vorbit si despre proiectele facute pentru mediul de afaceri, care se afla pentru avizare la Ministerul de Finante.

„Avem doua proiecte de lege care sunt in avizare la Ministerul de Finante pentru mediul de afaceri. Daca un angajator va angaja o persoana cu varsta cuprinsa intre 16 ani si varsta de pensionare si o va tine pe o perioada de 3 ani si va elibera un certificat de ucenic, va primi de la stat suma de 250 de euro. In conditiile astea, statul iti da salariul minim tie, ca angajator. Nu mai poti sa pui 100-200 de lei?

Mai este un proiect de lege, banii sunt din fonduri UE. Daca vreti sa angajati, va trebui sa il luati direct din somaj. Va trebui sa fie inregistrat la AJOFM ca este somer. Persoana respectiva poate fi angajata, primiti salariul minim pe economie de 250 de euro, pentru persoanele fara studii superioare si 300 pentru persoanele cu studii superioare. Trebuie sa intre in vigoare, speram in 3-4 luni de zile. Noi deja am lucrat acest proiect la Ministerul Muncii”, a explicat Olguta Vasilescu.

Ministrul a mai precizat ca se doreste corectare inechitatilor salariale. „Nu vrem sa scadem salariile, dar vrem sa corectam inechitatile. Sistemul de justitie are salarii peste al Presedintelui Romaniei aproape in totalitate. Daca se abroga OUG care crestea salariile la inaltii demnitari si ramane in plata cu cat avea presedintele Romaniei inainte, adica 6.000 de lei, va fi mult sub un procuror stagiar”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si: LEGEA SALARIZĂRII: Cartel Alfa îi cere ministrului Muncii să renunţe la propunerea separării salariilor de indemnizaţii