Ministrul Muncii vrea să introducă într-o clonă a sistemului Revisal toate salariile din sectorul public

Ministrul Muncii a anunţat, marţi, că pregăteşte o Hotărâre de Guvern prin care într-o clonă a sistemului Revisal să fie încărcate datele privind salariile din zona publică, în acest sens solicitând şi sprijinul reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

05 iul. 2016, 12:42
Ministrul Muncii vrea să introducă într-o clonă a sistemului Revisal toate salariile din sectorul public

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a spus, la Forumul Administraţiei Publice Locale, că intenţionează să promoveze un proiect de act normativ prin care să fie introduse, într-un sistem de tip Revisal, toate salariile din sectorul public.

Noi, în acest moment, nu avem toate salariile din sectorul public. Am avut bătălii cu baioneta ca să obţinem salariile din sănătate şi educaţie. Ne-am chinui zdravăn ca să lămurin lucrurile pe apărare şi ordine publică. (…) O să vă cer sprijinul ca, în momentul în care ieşim cu Hotărârea de Guvern pentru această reformă a Revisalului, pentru a încărca într-o clonă a Revisal datele din zona publică, să aveţi această deschidere şi să putem rapid, până la toamnă, să ştim exact care este situaţia salarială în toată zona publică, inclusiv în zona publică locală”, le-a spus ministrul reprezentanţilor autorităţilor publice locale, potrivit news.ro. 

El a mai atras atenţia şi asupra faptului că sistemele IT din România sunt grevate de faptul că au fost lansate licitaţii complet haotic şi la nivel central, şi la nivel local, iar acestea sunt blocate de firmele care le-au primit.

“Câţi dintre dumneavoastră aveţi codul sursă? Noi, la Ministerul Muncii, am descoperit că nu avem codul sursă pe infrastructuri critice de baze de date şi suntem acum în discuţii cu firmele furnizoare pentru a le obţine şi pentru a putea securiza aceste baze de date”, a arătat ministrul Muncii.