Ministrul Pricopie a semnat un Memorandum de înţelegere cu omologul său austriac Gabriele Heinisch Hosek

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi omologul său austriac, Gabriele Heinisch Hosek, au semnat marţi la Viena un memorandum de înţelegere care pune accentul pe susţinerea dezvoltării pregătirii profesionale şi tehnice, pe îmbunătăţirea schimbului de cunoştinţe, precum şi pe cooperarea, după caz, între instituţiile relevante pe piaţa muncii şi din domeniul educaţiei, transmite Agerpres.

26 nov. 2014, 09:19
Ministrul Pricopie a semnat un Memorandum de înţelegere cu omologul său austriac Gabriele Heinisch Hosek

‘Cele două instituţii se angajează să coopereze în continuare în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi să susţină activităţile unui grup de lucru bilateral, format din experţi, temporar constituit. Grupul de lucru va avea drept obligaţie pregătirea unei analize a sistemelor şi reglementărilor româneşti referitoare la educaţia profesională şi tehnică, luând în calcul nevoile de competenţe de pe piaţa muncii’, se arată într-un comunicat de presă al MEN.

De asemenea, grupul va prezenta un plan unitar pentru îmbunătăţirea continuă a educaţiei profesionale şi tehnice în România.

Părţile semnatare apreciază semnarea Memorandumului între ministerul austriac de resort şi Asociaţia Verein Concordia Rumanien, care a permis înfiinţarea Centrului Educaţional Austriac Concordia la Ploieşti.

Centrul va fi alcătuit dintr-o unitate şcolară cu învăţământ primar şi gimnazial şi o şcoală profesională care va oferi un program de pregătire pe o perioadă de 3 ani pentru specializări în domeniul panificaţiei şi patiseriei, dar cu posibilitatea de a extinde pregătirea şi la alte specializări.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a fost prezent marţi, la Viena, la Conferinţa dedicată aniversării a 25 de ani de cooperare în domeniul educaţiei şi formării profesionale între Republica Austria şi partenerii din Europa de Est şi de Sud-Est.