Ministrul propus al Agriculturii vrea înregistrarea „kurtos kolac” ca produs tradiţional românesc

Ministrul propus al Agriculturii, Achim Irimescu, doreşte să înregistreze "kurtos kolac" ca produs tradiţional românesc, dar şi salamul de Sibiu, telemeaua de Ibăneşti şi peştele Novac Afumat.

16 nov. 2015, 16:38
Ministrul propus al Agriculturii vrea înregistrarea „kurtos kolac” ca produs tradiţional românesc

„Am vorbit în acest sens (în ceea ce priveşte kurtos kolac – ul, n.r.) cu oficialii din Ungaria şi am stabilit de comun acord că este produs românesc, dar nu am găsit până acum o asociaţie care să-l promoveze”, a afirmat Irimescu la audierile comisiilor parlamentare pentru Agricultură.

Citeşte şi: Anca Dragu Paliu, ministrul desemnat al Finanţelor, anunţ despre banii românilor: Creşterile vor fi PĂSTRATE

Până în prezent la UE a fost înregistrat ca produs tradiţional românesc doar magiunul de Topoloveni.

„Mai vrem să mai protejăm salamul de Sibiu şi telemeaua de Ibăneşti (…). Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problemă că este promovat de un agent economic şi nu de către o asociaţie”, a mai spus Irimescu.

Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

Achim Irimescu este ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles şi şeful secţiei Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol, scrie Mediafax. Acesta a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între mai 2012 – februarie 2014, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.