Ministrul rus al apărării, dat în judecată de Ucraina

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a anunţat marţi începerea urmăririi judiciare împotriva ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, şi a milionarului ortodox Konstantin Malofeev pentru că au format "grupuri înarmate ilegale" care să acţioneze în Ucraina.

23 iul. 2014, 06:44
Ministrul rus al apărării, dat în judecată de Ucraina

Aceste grupuri, declară ei într-un comunicat, „comandate de cetăţeni ruşi, comit sistematic atacuri cu mână înarmată împotriva organelor puterii de stat, a unităţilor forţelor armate şi ale Gărzii Naţionale, a întreprinderilor şi organizaţiilor, ceea ce a provocat numeroase pierderi de vieţi omeneşti, distrugeri şi alte consecinţe grave”.

TRAGEDIE UCRAINA. S-a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta care a doborât avionul

Ministrul rus este acuzat în special că a organizat !participarea unor persoane neidentificate la grupuri înarmate ilegale în teritoriul ucrainean!, în timp ce omului de afaceri i se reproşează în special finanţarea acestora.

În timp ce Kievul suspectează diferite unităţi ale forţelor armate ruse, şi în special serviciul de informaţii al acestora (GRU), că împrumută oameni şi arme rebelilor, Malofeev este cunoscut că a finanţat formaţiunea condusă de „ministrul apărării” autoproclamatei „Republici Populare a Doneţkului”, Igor Strelkov.

Zborul MH-17: Anchetatorii olandezi au examinat într-o gară rămăşiţele pământeşti ale victimelor

Iniţiativa ministrului ucrainean de interne răspunde, la o lună distanţă, lansării urmăririlor împotriva sa de comitetul de anchetă rus, care l-a acuzat că „a organizat şi condus începând din 12 aprilie 2014 o operaţiune armată vizând uciderea intenţionată de civili” în estul ţării.

Rusia a angajat aceeaşi procedură împotriva guvernatorului regiunii ucrainene Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, şi a unor înalţi responsabili ai Ministerului Apărării.