Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a suferit un infarct. Kremlinul a încercat să ascundă informaţia, dar un înalt oficial l-a dat de gol

Kremlinul a susţinut joi că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care nu mai fusese văzut în public de aproape două săptămâni, nu are probleme de sănătate.

26 mart. 2022, 11:09
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a suferit un infarct. Kremlinul a încercat să ascundă informaţia, dar un înalt oficial l-a dat de gol

Presa de stat din Rusia a difuzat, tot joi, un scurt fragment dintr-o înregistrare video cu Şoigu, într-un cadru separat, pe o parte din ecran unde apăreau şi alţi oficiali de rang înalt de la Moscova, la o şedinţă cu Vladimir Putin.

Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, preşedintele a participat la o videoconferinţă a Consiliului de Securitate al Rusiei, în cadrul căreia Şoigu i-a prezentat situaţia „operaţiunii speciale” din Ucraina – denumirea oficială folosită la Moscova pentru invazia ţării vecine.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerascenko susține că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a suferit un infarct.

Citeşte şi: Vladimir Putin a semnat decretul vineri seară. Intră în vigoare imediat

Serghei Șoigu nu a fost văzut public în perioada 11-24 martie, când a apărut pentru scurt timp într-un videoclip difuzat de Kremlin.

„Atacul de cord al lui Șoigu a venit după acuzația dură a lui Putin privind eșecul complet al invaziei Ucrainei”, a scris Gerașcenko pe Facebook.

Potrivit acestuia, Shoigu se recuperează în prezent la spital, relatează novinite.com.

Citeşte şi: CTP: „Cum să atace NATO Rusia? Nu atacă, nici vorbă! Dacă recurge la arme nucleare, abia atunci existența Rusiei este amenințată”