Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă în cazul bolnavului legat de pat de la Târgovişte

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, vineri, la Târgovişte, că a cerut o anchetă, care este în desfăşurare, cu privire la cazul sesizat în presă cu un bolnav de la Spitalul Judeţean de Urgenţă legat de pat cu pijamale.

23 mai 2014, 09:56
Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă în cazul bolnavului legat de pat de la Târgovişte

Am auzit despre cazul relatat în presă şi a fost una dintre întrebările pe care le-am pus. Este o anchetă în curs (…). Ancheta însă, pe care am comandat-o eu la Direcţia de Sănătate Publică, se finalizează luni. Atunci se vor prezenta concluziile şi raportul„, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.

Directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Radu Petrescu, a precizat că nu este nimic nelegal, că sunt cazuri în care bolnavii trebuie imobilizaţi pentru a nu se răni.

Ministrul Sănătăţii, Nicu Bănicioiu, a vizitat, vineri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Ministrul a declarat că doreşte să cunoască bine realităţile din spitale, unde, nu de puţine ori, a constatat probleme de ordin organizatoric, administrativ. Bănicioiu a spus că sunt lucruri care trebuie armonizate şi că îşi doreşte o implicare mai mare a autorităţilor locale, dând ca exemplu pozitiv judeţul Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI: Bănicioiu: Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti aşteptau trei-patru luni la Radioterapie