Ministrul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în cazul copilul mort la Braşov

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi, la Ploieşti, referindu-se la cazul copilului din judeţul Braşov decedat la scurt timp după ce a fost externat din spital, că va sesiza Colegiul Medicilor şi că "tinde" să se alăture unei suspiciuni de malpraxis.

15 mai 2014, 14:58
Ministrul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în cazul copilul mort la Braşov

Bineînţeles că demarăm un control. (…) Aici şi eu tind să mă alătur unei suspiciuni de malpraxis şi să sesiz eu însumi Colegiul Medicilor pentru a investiga acest caz„, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătăţii, urmează să se verifice dacă în cazul acestui copil recomandările au fost corecte şi dacă au fost respectaţi toţi paşii terapeutici. „În rest, înţeleg că familia a anunţat, dacă nu mă înşel eu, chiar Poliţia, care a demarat o acţiune în acest sens, DSP-ul verifică şi vom stabili dacă într-adevăr s-au respectat toţi paşii terapeutici, dacă într-adevăr în foaia de externare erau prevăzute anumite afecţiuni, dacă s-a urmat tratamentul. Înţeleg că acest copil mai avea şi alte afecţiuni şi urma şi un tratament acasă. Şi asta trebuie văzut, dacă modul de aplicare a tratamentului a fost corect şi dacă recomandările care s-au făcut au fost corecte”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a arătat că astfel de cazuri îl „dezamăgesc”, dar şi că misiunea sa şi a celor care conduc direcţiile de sănătate publică judeţene este aceea de a preveni astfel de cazuri.

Un copil de 9 ani, din municipiul Săcele, a decedat joi dimineaţa în jurul orei 7.00 la domiciliu, la scurt timp după ce a fost externat din spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi, a precizat că minorul a fost internat în perioada 3-12 mai în două spitale, respectiv Spitalul de Copii şi Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Braşov. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, dr. Rodica Silaghi, minorul în vârstă de 9 ani a plecat din spital având o stare generală bună.

Trupul neînsufleţit al copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală.