Ministrul Sănătăţii, anunţ important privind LEGEA SALARIZĂRII UNICE. Vezi cu cât vor creşte salariile angajaţilor din sistem

Publicat: Joi, 22 Martie 2018 22:43 // Actualizat: Joi, 22 Martie 2018 23:13 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat, joi, că legea salarizării unice prevede pentru angajaţii din sistemul de sănătate o creştere a salariului de încadrare care poate ajunge până la 170%, cât şi o plafonare a sporurilor la 30%.

"Legea salarizării unice prevede o creştere a salariului de încadrare care poate ajunge până la 170%, dar şi o limitare a sporurilor acordate angajaţilor din sistem la 30% la nivel de ordonator principal de credite, care trebuie respectat. Este pentru prima oară când salariile de încadrare cresc la acest nivel în Sănătate. Prin elaborarea grilei de sporuri şi a modului de aplicare a acestora aducem un echilibru între veniturile obţinute de salariaţii spitalelor din subordinea MS şi a celor care sunt în subordinea autorităţilor publice locale, dar şi între categoriile de salariaţi. Eu îi reprezint pe toţi angajaţii din sistem şi trebuie să stabilesc un echilibru pentru toţi. Am făcut simulări, analize pe indicatori şi am ajuns la această soluţie. Am considerat că angajaţii unui spital constituie o echipă şi am avut în vedere ca tot personalul să obţină venituri cel puţin la nivelul lunii februarie 2018. Grila de sporuri, aşa cum a fost ea concepută, asta garantează", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o videoconferinţă cu managerii unităţilor sanitare, reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi cei ai autorităţilor locale.

Potrivit MEDIAFAX, Sorina Pintea le-a semnalat managerilor de spitale prezenţi la videoconferinţă că, de la 1 aprilie, Contractul-cadru prevede o serie de modificări care permit unităţilor sanitare să obţină fonduri suplimentare la contractarea serviciilor cu casele de asigurări. Astfel, Contractul Cadru, aprobat miercuri în şedinţa de guvern, stipulează o serie de servicii noi pe care spitalele le pot desfăşura în ambulatoriul de specialitate şi în spitalizarea de zi, care ar putea suplimenta fondurile spitalului.

Ministerul Sănătăţii va supune aprobării guvernului, săptămâna viitoare, regulamentul-cadru privind condiţiile de acordare a sporurilor în sistemul de sănătate.

Cuantumul sporurilor pentru anul 2018 va fi aprobat printr-un ordin al ministrului Sănătăţii. Cuantumul sporurilor care va fi aprobat prin ordin de ministru pentru anul curent poate fi depaşit peste nivelul stabilit astfel: la nivelul rezultat din aplicarea anexelor, diferenţa poate fi suportată din veniturile proprii realizate în condiţiile legii şi/sau din finanţări ale autorităţilor publice locale în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale.

În următorii ani, cuantumul sporurilor va fi reanalizat şi va creşte ca urmare a creşterilor graduale ale salariilor de bază.

Federaţia "Sanitas" a pichetat, marţi, Ministerul Finanţelor, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile. Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără plafonarea salariilor printr-un prag de 30% care ar crea sporuri inechitabile în rândul personalului din sistemul de sănătate.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis, luni, ca sindicalişitii din sănătate să organizeze pichete în Bucureşti.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea salarizarii unice medici Ministerul Sănătăţii salarii medici sănătate
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mar 14:02
Răspunde | Votează email 1 email
Costel
Este o aberatie ce se spune la televizor . Toata stima pentru doamna ministru dar a devenit politician datorita functiei .
Sporurile se acorda in suma fixa . Astfel un spor de 85% este la sarariile de "mii de euro" de doar 1200-1400 lei net . Da ! In matematica guvernantilor 85% din 7300 ( bani in mana) le da suma de 1200 lei . Veniturile medicilor de compartimente TBC vor scadea . In aceste conditii vor pleca toti medicii din aceste spitale catre spitale unde cu spor de 10% vor castiga cu 400 lei mai putin dar nu vor mai sta cu teama ca vor lua TBC si vor trai toata viata cu jumatate de plaman .
O alta aberatie este data de faptul ca veniturile chirurgilor vor fi cu 10% mai mari decat ale unui medic de medicina muncii . Se compara cele 2 specialitati ? Cu tot respectul ...
Alta anomalie : Asistentii principali la spor de 85% au crestere de 1000 lei si medicii , datorita introducerii a inca 2 garzi obligatorii in salariul de baza vor avea o scadere a veniturilor de 100-200 lei fata de luna februarie .
In concluzie , cresterea substantiala se traduce itr-o scadere a veniturilor lunara pana in 2022 de 100-200 lei . Unde este cresterea ? Se vor goli sectiile cu risc ridicat de medici . Toti au crezut ca va fi o crestere dar nu e asa .
1
EUR
4.6480
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H