Ministrul Sănătății, apel la UE pentru un medicament destinat tratării pacienților cu forme severe de COVID-19: Vârful pandemic încă nu a fost atins

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a discutat din nou la telefon cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Cseke a cerut ajutor pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19.

20 oct. 2021, 14:22
Ministrul Sănătății, apel la UE pentru un medicament destinat tratării pacienților cu forme severe de COVID-19: Vârful pandemic încă nu a fost atins

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a solicitat sprjinul comisarului european pentru Sănătate pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

„Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut astăzi, 21 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Dr Mihai Craiu spulberă mitul despre fertilitatea afectată de vaccin: „O ciorbă reîncălzită din bucătăria gospodinelor antivaxx”

De altfel, ministrul Sănătății a avut în după-amiaza de ieri o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Citeşte şi: Un băiat de doar 16 ani, nevaccinat, a murit din cauza Covid-19


loading...