Ministrul Sănătății cere intensificarea campaniei de vaccinare în mediul rural:  ”Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a purtat discuții cu reprezentanții CNCAV în vederea intensificării campaniei de vaccinare în mediul rural.

25 oct. 2021, 16:44
Ministrul Sănătății cere intensificarea campaniei de vaccinare în mediul rural:  ”Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, cere intensificarea campaniei de vaccinare în mediul rural.

”Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”, a declarat Cseke Attila, dând ca exemplu rezultatele maratonului din Bucureşti, unde s-au imunizat 33.790 de persoane.

„În cele 3 zile la Maratonul vaccinării din Bucureşti, oamenii au arătat deschidere pentru vaccinare atunci când am mers către ei. Aceste evenimente trebuie replicate şi în localităţile mai mici. Este nevoie de o nouă abordare pentru accelerarea campaniei de vaccinare, mai ales în zonele rurale. Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii în cadrul videoconferinţei.

La maratonul de vaccinare din Bucureşti, până luni, la ora 08.00, s-au vaccinat 33.790 de persoane.

Citiți și Bilanţ vaccinare 24 octombrie. O nouă zi cu peste 100.000 de doze administrate, 83.000 de români s-au vaccinat cu prima

Vaccinarea În capitala, de la debutul maratonului, 22 octombrie, până astăzi, 25 octombrie , ora 8.00:

Total vaccinari Bucuresti: 66.880

Total vaccinari maraton: 33.790

Romexpo= 7202
Circul Metropolitan=4583
Clubul Seniorilor= 3863
Liberty center/Sf. Andrei= 4141
Palatul Copiilor= 8100
Biblioteca Naționala = 5901

„Mulțumesc întregului personal medico-sanitar implicat în procesul de vaccinare. Mulțumesc tuturor românilor care au ales să se vaccineze și îi încurajez și pe cei de acasă sa facă un pas în față și să fie alături de noi în lupta cu acest virus care a luat prea multe vieți.

Vom crește progresiv capacitatea de vaccinare în toată țara. De aceea, am propus ca până la finalul acestui an să organizăm, la fiecare sfârșit de săptămână, un astfel de maraton de vaccinare în București și lansez provocarea pentru toate marile orașe din țară! România nu este mai prejos de alte țări!”, a declarat ieri Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citiți și Alexandru Rafila, apel la vaccinare: „Este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei”

 


loading...
Partenerii noștri