Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Vlad Voiculescu, declaraţie fermă: Ajungem acolo în câteva zile!

Capitala este la un pas de carantinare după ce noile cazuri de infectare cu coronavirus au explodat aici în ultimele zilei.

21 mart. 2021, 19:15
Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Vlad Voiculescu, declaraţie fermă: Ajungem acolo în câteva zile!

Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Prefectul municipiului Bucureşti spune că o eventuală a carantinare ar putea avea loc după ce rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Vlad Voiculescu, declaraţie fermă: Ajungem acolo în câteva zile!

Aproape 1.800 de cazuri au fost raportate astăzi în Capitală, rata de incidenţă ajungând la 5.33 cazuri la mia de locuitori. Totodată, duminică seară, ,inistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că Bucureștiul ar putea fi carantinat.

„După o rată de 6 la mie nu putem exclude carantinarea Bucureștiului. Ajungem acolo în câteva zile. După 6 la mine o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei.

”Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit în carantină. Foarte probabil că una dintre măsuri va fi declarația pe propria răspundere. Dintre închiderea școlilor și închiderea centrelor comerciale, cel puțin în weekend, cred că eu și Guvernul preferăm centrele comerciale. Când nu mai putem îngriji pacienți la Terapie Intensivă suntem cu toții în pericol”, a declarat Vlad Voiculescu.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că deocamdată nu s-a propus carantinare Bucureştiului şi că DSP a propus prelungirea actualelor restricţii anti-COVID-19.

„Vom prelungi masurile care sunt azi în vigoare, nu vor fi instituite altele noi, dar vom intensifica controale și vom monitoriza cu atenție situația. Suntem într-o situaţie destul de delicată. Suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţie Capitalei pentru organizare filtrelor între Ilfov şi Bucureşti.

Este o activitatea destul de intensă şi necesită forţe multe. Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face. (…) Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o facă”, a declarat, duminică, prefectul Capitalei, Alin Stoica, făcând referire la cele 14 localităţi carantinate din Ilfov.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 21 martie. Explozie de cazuri noi la Bucureşti. Un nou record la ATI. Încă un judeţ trece de incidenţă 6