Ministrul Sănătăţii din Brazilia, depistat cu Covid în timp ce se afla la Adunarea Generală a ONU, de la New York. Preşedintele său militează în continuare împotriva vaccinării

Guvernul brazilian a anunţat că ministrul sănătăţii, Marcelo Quiroga, aflat la New York, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Anunţul autorităţilor a fost făcut după ce preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vorbit marţi la Adunarea Generală a ONU.

22 sept. 2021, 10:15
Ministrul Sănătăţii din Brazilia, depistat cu Covid în timp ce se afla la Adunarea Generală a ONU, de la New York. Preşedintele său militează în continuare împotriva vaccinării

Guvernul Braziliei susţine, într-o declaraţie, că ministrul Sănătăţii, Marcelo Quiroga, se află într-o stare bună de sănătate şi va rămâne izolat în Statele Unite. Alţi membri ai guvernului brazilian din New York au fost depistaţi negative la virus, se mai arată în comunicatul preluat de Arena4G.

Marţi, înainte de acest anunţ, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro a vorbit la Adunarea Generală, respingând solicitarea ca toţi participanţii să fie vaccinaţi împotriva virusului. Bolnav anul trecut de COVID-19, Bolsonaro a repetat în ultima săptămână că nu se vaccinează.

Citeşte şi Preşedintele Braziliei, nevoit să mănânce pe stradă, la New York. Din cauză că nu s-a vaccinat nu este primit în niciun restaurant

Totuşi, Queiroga a fost fotografiat în preajma lui Bolsonaro, de mai multe ori. în această săptămână. În plus, luni, el a luat micul dejun luni cu mai mulţi angajaţi ai fondurilor de investiţii din New York.

De la începutul pandemiei, în martie 2020, cel puţin 20 de miniştri ai sănătăţii s-au infectat cu coronavirus, Omer Al-Najeeb, deţinătorul portofoliului din Sudan fiind de asemenea depistat pozitiv luna aceasta. Recent au mai fost infectaţi Amelia Flores, din Guatemala – luna august, şi Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie – luna iulie.

Citeşte şi Yuval Harari, profetul secolului XXI, avertizează: „Coronavirusul poate genera cel mai grav sistem totalitar care a existat vreodată”