Ministrul Sănătăţii din Franţa, vaccinat cu trei doze, testat pozitiv la Covid 19

Ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran a fost testat pozitiv covid-19, în urma ”apariţiei unor simptome uşoare”, anunţă anturajul acestua, relatează AFP.

13 ian. 2022, 20:44
Ministrul Sănătăţii din Franţa, vaccinat cu trei doze, testat pozitiv la Covid 19

”Aşa cum prevede protocolul, fiind vaccinat cu trei doze, ministrul se va afla în izolare şi va continua să lucreze de la cartierul prvat al ministerului său, unde îşi are reşedinţa”, potrivit sursei citate.

Olivier Véran, care a participat miercuri dimineaţa la o şedinţă de Guvern, a fost avertizat miercuri după-amiaza că este un caz de contact, prin aplicaţia ”Tous Anti Covid” şi a fost supus unui prim test covid-19 care s-a dovedit negativ.

”Având în vedere apariţia unor simptome uşoare (joi) la prânz, el s-a testat din nou, pozitiv de această dată. El şi-a confirmat autotestul cu un test antigenic, de asemenea pozitiv”, precizează anturajul ministrului, potrivit News.ro.

De formaţie neurolog, Olivier Véran, care se ală în post de doi ani, din februarie 2020, în urma plecării lui Agnès Buzyn, a preluat funcţia la începutul primului val şi gestionează zilnic turbulenţe ale epidemiei şi consecinţe ale acesteia asupra vieţii de zi cu zi a francezilor.

El a devenit în doar câteva săptămâni una dintre feţele crizei şi unul dintre greii Guvernului.

Franţa a înregistrat miercuri 370.000 de noi contaminări, iar Guvernul urmează să impună adoptarea, în câteva zile, a certificatului de vaccinare, cu scopul de a-i determina pe francezii nevaccinaţi să se vaccineze prima oară şi de a opri la maximum circulaţia noului coronavirus.

O înăsprire a acestui proiect de lege a fost adoptată în prma lectură în Senat.

Ministrul francez al Sănătăţii evoca, la sfârşitul lui decembreie 2021, un ”tsunami”, având în vedere viteza cu care avansa epidemia din cauza variantei omicron a SARS-CoV-2.

În total, peste 53 de milioane de francezi au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin anticovid de la începutul campaniei, în urmă cu mai bine de un an.

Aproxmativ 30 de milioane de francezi s-au vaccinat cu o doză ”booster”.

Citeşte şi: Certificatul verde va fi eliberat doar persoanelor vaccinate cu a treia doză. Măsura se aplică din 15 februarie


loading...
Partenerii noștri