Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia: „Va fi o iarnă grea. Această pandemie nu s-a terminat”

Luni au fost raportate aproape 50.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cu o incidenţă săptămânală de 435 de cazuri la 100.000 de locuitori. 

20 oct. 2021, 23:07
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia: „Va fi o iarnă grea. Această pandemie nu s-a terminat”

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie spune că iarna este „cea mai mare ameninţare” pentru recuperarea post-Covid-19. „Această pandemie nu s-a terminat”, spune Sajid Javid, care adaugă: „Virusul va fi în continuare printre noi şi va continua să ne ameninţă pe termen lung. Va fi o iarnă grea”.

Potrivit datelor oficiale, 5 milioane de britanici peste 16 ani nu sunt încă vaccinaţi: „Dacă nu sunt suficienţi oameni protejaţi cu prima doză sau cu rapel, atunci pot fi introduse noi restricţii”.

Presiunea asupra sistemului naţional de sănătate creşte şi în Marea Britanie. Există aproximativ o mie de spitalizări pe zi, „dar, din fericire, numărul victimelor rămâne scăzut, aproximativ o sută pe zi.

O săptămână de concediu plătit, în perioada 30 octombrie -7 noiembrie, în toată ţara pentru a limita pandemia. Decretul a fost semnat de preşedintele Putin
Am ştiut întotdeauna că lunile de iarnă reprezintă cea mai mare ameninţare pentru drumul spre recuperare. Iarna oferă condiţii perfecte nu numai pentru Covid, ci şi pentru viruşi, în general”, spunemMinistrul Sănătăţii din Marea Britanie.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie a crescut la cel mai înalt nivel zilnic de la începutul lunii martie, transmite miercuri dpa.

Biroul pentru statistică naţională din Regatul Unit a raportat marţi un bilanţ de 223 de persoane care au decedat în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru COVID-19, ceea ce ridică numărul total al morţilor la 138.852.

Este cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 în Marea Britanie din 9 martie, când s-au înregistrat 231 de morţi.

Austria introduce certificatul verde la locul de muncă. Toţi angajaţii care intră în contact cu alte persoane sunt obligaţi să îl aibă
Luni au fost raportate aproape 50.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cu o incidenţă săptămânală de 435 de cazuri la 100.000 de locuitori. Până în prezent, guvernul britanic nu a luat în mod serios în discuţie reintroducerea de restricţii.

În Anglia, utilizarea obligatorie a măştilor în interior sau cerinţa de a prezenta dovada vaccinării sau un test negativ au fost mai degrabă excepţia decât regula. Puţin sub 79% din cetăţenii eligibili pentru a fi vaccinaţi începând cu vârsta de 12 ani sunt vaccinaţi complet.


loading...