Ministrul Sănătăţii: Nu cred că demisia mea rezolvă problema

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat miercuri, la audierile de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaților, că nu crede că demisia lui va rezolva problema copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

17 feb. 2016, 14:42
Ministrul Sănătăţii: Nu cred că demisia mea rezolvă problema

Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă„, a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătăţii, în contextul în care deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu și deputatul PSD Călin Potor i-au cerut demisia.

Să mergeți la Cluj pe specialitatea dumneavoastră și calitatea de ministru să o lăsați să o desfășoare altcineva, un manager„, i-a transmis Gavrilescu. La rândul său, deputatul social-democrat Călin Potor a afirmat că ar vrea ca ministrul să își prezinte demisia. „Problema mea este când își dă demisia domnul ministru. Eu aș vrea să și-o dea astăzi„, a spus deputatul.

Citeşte şi Graţiela Gavrilescu îi cere demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, după scandalul copiilor din Argeş

Ulterior audierilor, întrebat într-o conferință de presă dacă își va prezenta demisia în cazul în care va trece moțiunea simplă pe sănătate, ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu a răspuns: „O să povestim atunci, dacă trece„.

El a susținut că își asumă în totalitate problemele de comunicare, iar dacă va trebui să răspundă pentru acest lucru o va face cu „dragă inimă”.

Eu sunt primul care am zis că nu sunt un om perfect. Nu toți medicii sunt perfecți, sunt medici care greșesc, sunt mecanisme care răspund pentru greșeală, mi le asum în totalitate. (…) Fac un apel la responsabilitate, voi apărea de câte ori va fi nevoie, dar în continuare însoțit de specialiști„, a spus ministrul.

Citeşte şi Cioloş a cerut ministrului Sănătăţii să prezinte zilnic informaţii despre ancheta în cazul copiilor de la ‘”Marie Curie”