Ministrul Sănătăţii prezintă la Bruxelles poziţia României faţă de trei proiecte europene

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va prezenta şi va susţine la Bruxelles poziţia României privind proiectele europene ce vizează serviciile medicale şi măsuri de reglementare a produselor din tutun şi de îmbunătăţire a monitorizării dispozitivelor medicale.

09 dec. 2013, 16:21
Ministrul Sănătăţii prezintă la Bruxelles poziţia României faţă de trei proiecte europene

Voi susţine poziţia României privind trei importante proiecte europene care vizează măsuri de reglementare a produselor din tutun, măsuri de îmbunătăţire a monitorizării dispozitivelor medicale pe piaţa europeană, precum şi cele care vizează sustenabilitatea, accesibilitatea şi cost-eficienţa serviciilor medicale„, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Nicolăescu a mai spus că România susţine continuarea eforturilor la nivel european pentru identificarea de soluţii care să ajute la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale şi a capacităţii de utilizare a fondurilor structurale în sănătate.

„De asemenea, ţara noastră susţine măsurile de reglementare ale produselor din tutun, în condiţiile în care acestea sunt echilibrate, proporţionale cu obiectivul urmărit de a asigura un nivel ridicat al protecţiei sănătăţii publice, facil de implementat şi care conduc la o informare corectă a consumatorilor”, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Ministrul a adăugat că România apreciază eforturile instituţiilor europene pentru întărirea şi îmbunătăţirea procesului de monitorizare a dispozitivelor medicale în spaţiul european.