Ministrul Sănătății, prima reacție în scandalul legat de mita dată de primarul din Mioveni: „Este inadmisibil. Nu cred că o să scăpăm vreodată de corupție”

Ministrul Sănătății a avut o primă reacție după cazul revoltător al primarului din Mioveni. Alexandru Rafila spune că e inadmisibil ca un asemenea caz de corupție să se mai întâmple în România, fiind al treilea caz printre medici doar din ultima lună.

05 oct. 2023, 12:38
Ministrul Sănătății, prima reacție în scandalul legat de mita dată de primarul din Mioveni: „Este inadmisibil. Nu cred că o să scăpăm vreodată de corupție”

Ministrul Sănătății, prima reacție în scandalul legat de mita dată de primarul din Mioveni. Rafila nu s-a arătat deloc optimist în ceea ce privește rezolvarea problemei privind corupția din spitale.

„Nu cred că o să scăpăm vreodată în vreun domeniu. Niciodată și nicio țară, dar trebuie s-o reducem, trebuie să fim foarte fermi, foarte drastici în astfel de cazuri, încât ele să constituie cazuri fanion, cazuri exemplu, care să evite sau să inducă celor care ar fi tentați să facă așa ceva”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și Primarul din Mioveni, exclus din PSD. A fost reținut de DNA, fiind acuzat de luare de mită pentru a facilita angajarea unui medic la spital

Amintim că primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii DNA Pitești, după ce a fost audiat mai multe ore miercuri seară. El a fost prins în flagrant în timp ce dădea suma de 10.000 de euro unui medic. Banii aceștia erau, de fapt, un avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro pretinsă pentru a-l ajuta să-și angajeze o rudă la spitalul din Mioveni.

Potrivit avocatei primarului, banii respectivi erau dați sub formă de împrumut. ”Domnul primar este acuzat ca ar fi solicitat 30.000 euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denuntatotului, lucru pe care il neaga si cu siguranță nu cred ca este asa. Azi l-a chemat sa ii restituie suma de 10.000 euro pe care o luase cu imprumut anul trecut si a stiut ce s-a intanmplat. A decla ca i s-a cerut suma de 30.000 euro si ca a dat 10.000 euro”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

Primarul din Mioveni, exclus din PSD

Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă. Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi de preşedinte al PSD Mioveni.

Ion Georgescu este primar în Mioveni din 2006. Anterior a fost timp de 6 ani viceprimar. A mai lucrat în cadrul Dacia, unde a fost șef la depozitul cantinei. Ion Georgescu este în PSD din 1998.

Citește și Ședință crucială la Palatul Victoria! Guvernul urmează să decidă soarta păcănelelor. Ce se întâmplă cu acordul privind securitatea socială cu SUA