Doctorul militar col. Daniel Derioiu este noul manager intermar al Spitalului din Suceava. Ministrul Sănătăţii e la faţa locului UPDATE

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat, joi, funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc. Numirea are loc în contextul în care ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, s-au deplasat joi la Suceava, pentru a gestiona situaţia creată de demisia noii conduceri a Spitalului Judeţean "Sf. Ioan cel Nou".

02 apr. 2020, 13:06
Doctorul militar col. Daniel Derioiu este noul manager intermar al Spitalului din Suceava. Ministrul Sănătăţii e la faţa locului UPDATE

UPDATE. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, a semnat dispoziţia prin care la conducerea unităţii medicale a fost numit director interimar colonelul Daniel Ionuţ Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgenţă „Regia Maria” din Braşov, urmând ca acesta să-şi stabilescă noua echipă de conducere a spitalului.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că secretarul de stat Ionel Oprea va rămâne mai mult la Suceava, până la soluţionarea problemelor generate de demisia managerului spitalului Florin Filip şi a directorului medical Doina Ganea Motan.

Cei doi şi-au înaintat demisiile pe 1 aprilie, în condiţiile în care 200 de cadre medicale care activează în spital sunt confirmate cu coronavirus. Un alt reprezentant din conducerea spitalului, directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc, nu a demisionat, dar s-a autoizolat izolare la domiciliu.

Personalul medical din Spitalul Judeţean Suceava se confruntă cu o situaţie gravă, în contextul în care echipamentele de protecţie sunt pe sfârşite. Totuşi, în depozitele spitalului există suficiente echipamente, însă nu s-a stabilit o procedură prin care acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44.

În 25 martie, Nelu Tătaru, care, în acel moment, era secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului managerului Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu. Propunerea a fost aprobată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. 

În acel moment, 80 de cadre medicale erau infectate cu noul coronavirus.