Ministrul Sănătăţii: Spitalul Judeţean din Sibiu nu poate fi reabilitat integral până la Summit-ul din 2019

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Sibiu, că nu va putea fi reabilitat integral, până la Summit-ul din mai 2019, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş, unde se lucrează la modernizarea mai multor secţii, adăugând că mai există însă clădiri vechi de peste o sută de ani, cu saloane şi spaţii pentru tratament, care nu sunt la standardele ce ar trebui.

02 nov. 2018, 10:08
Ministrul Sănătăţii: Spitalul Judeţean din Sibiu nu poate fi reabilitat integral până la Summit-ul din 2019

„Credeţi că poate fi reabilitat în integralitate, până anul viitor? Nu cred. Dar, în contextul Summit-ului vom avea mai multe discuţii. Mai sunt spitale, care mai pot prelua pacienţi. Aici ne interesează o anumită zonă pe care să o dotăm şi pe care să o ridicăm la nivelul unui spital care poate să deservească pacienţii care vor veni probabil de la Summit”, a explicat ministrul Pintea.

Deocamdată, în clădirile vechi şi secţiile nemodernizate, ministrul recomandă igienizare mai bună.

Ministrul Sănătăţii a amintit că deja s-au alocat bani pentru dotarea cu aparatură, ca Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă să facă faţă la eventuale îmbolnăviri ale celor care vor participa la Summitul din 2019. Sorina Pintea a spus că, totuşi, este posibil să se mai facă investiţii în spitalul sibian, până în mai 2019.

Pe 9 mai 2019, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat din UE la primul summit european de după Brexit.