Ministrul Sănătăţii. Sportivii profesionişti vor face şi o ecografie de cord

Ministerul Sănătății are în lucru revizuirea reglementărilor privind vizitele medicale ale sportivilor profesioniști și introducerea unei ecografii de cord pentru diagnosticul precoce al unor malformații cauzatoare de deces subit, a declarat ministrul Florian Bodog.

07 mai 2017, 07:45
Ministrul Sănătăţii. Sportivii profesionişti vor face şi o ecografie de cord

„În săptămânile ce vor urma, comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății vor evalua toată baza legală existentă și o vor aduce la zi. În urma discuțiilor cu cardiologii, care ne-au confirmat că sunt malformații de cord care pot cauza moarte subită, dar nu pot fi puse în evidență prin examen clinic sau EKG, intenționăm ca pentru sportivii de performanță să introducem o ecografie de cord pentru a pune în evidență și a diagnostica precoce eventualele malformații. Până acum nu exista această procedură în reglementările care privesc evaluarea medicală a sportivilor și nu știm să se practice în străinătate”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Bodog.

Citeşte şi LEGEA VACCINĂRII. Prima dezbatere publică va avea loc în 11 mai

Sportivii de performanță trebuie să efectueze, periodic, o vizită medicală, care este reglementată și de către Ministerul Sănătății.

„Noi am avut o discuție cu ministrul Tineretului și Sportului, domnul Marius Dunca, și considerăm că este foarte important să prevenim astfel de incidente tragice pe terenul de sport. Dacă putem să prevenim acest lucru, trebuie să îl facem”, a subliniat ministrul.

În opinia sa, după analiza comisiilor și elaborarea unui ordin de ministru, noua reglementare ar putea intra în vigoare în cel mult o lună.


loading...