Ministrul Sănătăţii: Sunt impresionat de modul în care evoluează Spitalul Militar

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a declarat miercuri impresionat de modul în care evoluează Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" a cărui activitate în programe de sănătate a crescut în patru ani cu 400%.

11 oct. 2017, 08:52
Ministrul Sănătăţii: Sunt impresionat de modul în care evoluează Spitalul Militar

„Sunt impresionat de modul în care evoluează Spitalul Militar. În patru ani, activitatea de programe de sănătate a crescut cu 400%. În momentul de față, derulați 32 de programe de sănătate și dorim să vă sprijinim să derulați și alte activități. Am avut o discuție cu ministrul Apărării în ceea ce privește conceptul de medicină operațională. Vă mărturisesc că nu aveam foarte multe date despre acest concept, dar sunt deschis. (…) Să dăm același exemplu pe care l-am dat în urmă cu doi ani când am avut nefericitul eveniment de la Colectiv, atunci când Spitalul Militar și toate structurile militare s-au mobilizat exemplar și, din câte știu, și acum acordați servicii medicale pentru pacienții de la Colectiv. Prezența mea aici este o garanție că Ministerul Sănătății este partenerul dumneavoastră”, a declarat Bodog, la ceremonia de deschidere a celei de a VII-a ediții a Conferinței Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Medicina militară românească se reunește, în perioada 11 — 14 octombrie, sub auspiciile celei de a VII-a ediții a Conferinței Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„În acest cadru festiv, medicina militară, prin Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, își va onora creatorii de școală și formatorii de generații prin conferirea Premiilor Medicinei Militare din România, respectiv Premiul de excelență în medicina militară și Premiul General Dr. Carol Davila pentru întreaga activitate — ‘decan de vârstă al medicilor militari'”, se precizează într-un comunicat de presă al SUUMC, potrivit Agerpres.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, conferința își propune să vină cu „un suflu nou”, prin amplificarea și fundamentarea noilor concepte aplicate în medicina modernă, concepte care vor fi dezbătute în cadrul meselor rotunde, cursurilor, workshopurilor, sesiunilor interactive și prin transmisii în direct.

Suita de manifestări științifice, derulate sub înaltul patronaj al Ministerului Apărării Naționale, este organizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ (SUUMC), în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’, Universitatea ‘Titu Maiorescu’, Asociația Medicilor și Farmaciștilor Militari din România și Revista de Medicină Militară.