Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Avem suspiciuni că Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat sub presiuni politice

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că ancheta Corpului de Control efectuată la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti s-a încheiat, iar rezultatele preliminare îl determină să aibă suspiciuni cu privire la modul în care această unitate a fost autorizată de Agenţia de Transplant.

17 nov. 2016, 19:40
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Avem suspiciuni că Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat sub presiuni politice

„Avem suspiciuni serioase că Spitalul Clinic Sfânta Maria a fost acreditat sub presiune politică, iar faptul că acum vedem atacuri dintr-o anumită parte a eşichierului politic ne dă un indiciu despre ce presiuni politice vorbim. Agenţia Naţională de Transplant a acreditat Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti în luna martie 2016, urmare a unui raport de evaluare din februarie 2016, reprezentantul ANT care a întocmit întreaga documentaţie pentru acestui centru de transplant plămâni a fost un asistent medical de la Timişoara. După ce a fost acreditat, Spitalul Clinic Sfânta Maria a constatat că nu poate avea grijă de pacienţii transplantaţi după efectuarea operaţiei pentru că în spital nu există un compartiment de pneumologie. Înfiinţarea acestui compartiment era esenţială şi obligatorie pentru urmărirea post-operatorie„, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii consideră că este anormal ca un centru de transplant pulmonar să fie acreditat, în condiţiile în care nu poate asigura îngrijirea pacientului după efectuarea operaţiilor, perioada de convalescenţă fiind considerată etapa critică a procesului de transplant de plămâni.