Ministrul spaniol al Egalităţii, infectat cu coronavirus. Tot guvernul de la Madrid va fi testat pentru Covid-19

Irene Montero, ministrul egalităţii în Guvernul Pedro Sanchez, a fost depistată pozitiv cu coronavirus, anunţă presa de la Madrid. Ca urmare a acestui fapt, întregul Cabinet va fi testat împotriva coronavirusului.

12 mart. 2020, 10:40
Ministrul spaniol al Egalităţii, infectat cu coronavirus. Tot guvernul de la Madrid va fi testat pentru Covid-19

Coronavirusul a infectat deja 2.277 persoane în Spania şi a ucis 55, iar temerile că ţara va deveni noua Italie sunt din ce în ce mai mari. Joi a fost anunţat primul caz de infectare a unui înalt demnitar, Irene Montero, deţinătoarea portofoliului Egalităţii în guvernul Sanchez.

De subliniat că Irene Montero este nimeni alta decât soţia şefului Podemos, Pablo Iglesias, vice-premier şi ministru al Drepturilor Sociale.

Vicepremierul Pablo Iglesias a fost plasat în carantină, iar joi sunt testaţi pentru coronavirus toţi miniştrii spanioli, indică o declaraţie a guvernului. ”În această dimineaţă restul cabinetului va fi testat, iar rezultatele vor fi cunoscute după-amiază şi vor fi raportate oficial”, se arată în aceeaşi declaraţie.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Cei care vor refuza carantina vor fi acuzaţi de crimă. Pedepsele ajung la 21 de ani de închisoare

Sanchez va conduce joi o şedinţă de guvern la care vor lua parte doar miniştrii a căror prezenţă este necesară pentru aprobarea noilor măsuri de limitare a răspândirii epidemiei COVID-19.

Toate reuniunile ulterioare se vor desfăşura în sistem de videoconferinţă, precizează declaraţia.

Potrivit El Pais, în Comunitatea Madrid numărul cazurilor confirmate de coronavirus ajunsese miercuri la 1.024 şi s-au înregistrat 31 de decese. La nivelul întregii Spanii, au fost înregistrate 2.277 de cazuri de coronavirus şi 55 de decese.