Ministrul sud-coreean de Externe: Kim Jong-Un şi-a dat cuvântul pentru denuclearizare

Ministrul sud-coreean de Externe, Kang Kyung-Wha, şi-a exprimat încrederea faţă de angajamentul regimului nord-coreean de a renunţa la programul nuclear, spunând că liderul de la Phenian "şi-a dat cuvântul" pentru detensionarea situaţiei din Peninsula Coreeană, relatează site-ul CBS News.

19 mart. 2018, 05:22
Ministrul sud-coreean de Externe: Kim Jong-Un şi-a dat cuvântul pentru denuclearizare

Semnificaţia cuvântului său este destul de importantă, în sensul că este pentru prima dată când aceste cuvinte au venit direct din partea liderului suprem nord-coreean. Cred că acest aspect este important nu numai pentru Statele Unite, ci şi pentru Coreea de Sud. Cred că vom discuta aspecte-cheie de securitate, inclusiv problema denuclearizării. Vorbim despre un angajament istoric, în condiţiile în care liderul nord-coreean va veni la sud de zona demilitarizată, pentru cel de-al treilea summit inter-coreean. Precedentele două au avut loc la Phenian. Deci faptul în sine că [Kim Jong-Un] este dispus să vină spre sud este extrem de semnificativ„, a spus Kang într-un interviu pentru postul de televiziune CBS.

Şefa diplomaţiei de la Seul susţine că majoritatea comunităţii internaţionale a fost surprinsă de faptul că preşedintele american Donald Trump a acceptat foarte repede să aibă o întrevedere cu liderul de la Phenian.

Cred că liderul nord-coreean va avea nevoie de ceva timp, având în vedere promptitudinea cu care preşedintele Trump a acceptat invitaţia la discuţii. Cred că am fost cu toţii surprinşi de rapiditatea acestei decizii. Consider că a fost o decizie extrem de curajoasă din partea preşedintelui Trump. Cred că liderul nord-coreean examinează acum situaţia. Noi îi oferim timpul de care are nevoie înainte de a transmite mesaje publice„, a mai spus Kang Kyung-Wha.