Cătălin Drulă a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia Lotului 4 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu. Cine este

Ministrul Transporturilor a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia Lotului 4 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu. Este vorba despre aceeaşi firmă din Austria, care execută în prezent lucrările la Lotul 1.

05 mart. 2021, 15:21
Cătălin Drulă a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia Lotului 4 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu. Cine este

Cătălin Drulă a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia Lotului 4 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu. Se pare că este vorba despre aceeaşi firmă care execută lucrările la Lotul 1, între Sibiu şi Boiţa.

Cătălin Drulă a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia Lotului 4 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu

Ministrul Transporturilor a declarat că Lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu, între Curtea de Argeș și Tigveni, are un câștigător.

„Este aceeași firmă austriacă care execută în prezent lucrările la Lotul 1. Așteptăm 10 zile să vedem dacă se depun contestații. Dacă nu, semnăm contractul pentru acest lot. E un lot într-o zonă foarte dificilă, predispusă alunecărilor de teren. Deși are doar 10 kilometri, este esențial, pentru că face traversarea între Valea Argeșului și Valea Topologului, are un tunel de 1,3 kilometri”, a spus Drulă la digi24. 

Ministrul a mai precizat din această primăvară vor începe lucrările la Lotul 5 al Autostrăzii Pitești- Sibiu, iar loturile 2 și 3 sunt în procedură de licitație.

Citeşte şi Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, renunţă la metroul până la Otopeni: „Metroul, aşa cum e proiectat, nu se leagă acel terminal”

Ministrul Transporturilor, despre autostrada Bucureşti-Braşov:  A fost semnat contractul de proiectare al autostrăzii

„Am spus că a fost campionat de studii de fezebilitate. Or fi fost în general în România. Din păcate, pe această autostradă ultimul studiu de fezabilitate datează din 2005. Este un studiu mai sumar. A rămas studiul de fezabilitate din 2005 pentru că de atunci au fost foarte multe încercări de parteneriat public privat. Câte doi-trei ani proiectul a fost blocat inclusiv în discursul public al decidenţilor zilei.

Acum chiar am făcut un pas concret, pe 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare al autostrăzii, asta înseamnă că vom avea toată partea din spate, viaducte, tuneluri, vom avea efectiv proiectul lor, aşa cum faci proiectul unei case. Şi apoi putem căuta un constructor. În momentul de faţă această muncă nu a fost făcută şi dacă nu a fost făcută nu poţi trimite un excavator direct în teren.

Proiectantului care începe contractul semnat pe 12 februarie i-am cerut să livreze zonele critice, cum ar fi centura Comarnic, zona de la Ploieşti, mai repede decât termenele contractuale. Termenele contractuale, din păcate, sunt destul de mari. E vorba de doi ani, doi ani şi jumătate, un contract licitat înainte de mandatul meu”, a mai precizat minstrul Drulă.

Citeşte şi Cătălin Drulă (ministrul Transporturilor): „Acum mă înjur singur când stau în trafic pe Valea Prahovei”


loading...
Partenerii noștri