Ministrul Transporturilor: Cele 128 de persoane blocate pe A2 vor fi preluate de ISU în aproximativ o oră

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, sâmbătă, că personalul ISU va ajunge la cele aproape 130 de persoane care se află încă blocate de viscol pe A1 în cel mai scurt timp, aproximativ o oră, de unde urmează să fie evacuate.

07 ian. 2017, 15:48
Ministrul Transporturilor: Cele 128 de persoane blocate pe A2 vor fi preluate de ISU în aproximativ o oră

„Referitor la problema de la kilometrul 139, am fost informat de către colegii de la CNAIR că în cel mai scurt timp, în aproxiamtiv o oră, vor ajunge cu utilajele şi însoţiţi de personalul de la ISU, pentru a prelua şi transporta în siguranţă oamenii care au fost prinşi de viscol”, a spus Răzvan Cuc, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, sâmbătă, că 128 de persoane sunt în continuare blocate pe A2, în zone de siguranţă, autorităţile intervenind în acest moment pentru scoaterea lor de pe autostradă cu utilajele de deszăpezire.

Citeşte şi:  Premierul Grindeanu a convocat de urgenţă comandamentul de iarnă: Ne pregătim de COD ROŞU

„Avem încă 128 de persoane blocate în zone de siguranţă, spun eu, pentru că sunt în staţii PECO. Deja îi scoatem pe cei care au fost staţionaţi la benzinăria de pe kilometrul 88, cu freza în faţă. Vom debloca situaţia în orele următoare, dar e nepermis că am ajuns la atâtea ore să constatăm că încă nu dăm drumul circulaţiei în condiţii de iarnă”, a spus ministrul, conform News.ro.

Ea a criticat faptul că pe acest segment de autostradă nu s-a intervenit din timp cu utilajele de deszăpezire.

Cele aproximativ o sută de persoane surprinse de viscol pe autostrada A2 şi care au petrecut noaptea în spaţiile de servicii de pe marginea şoselei, vor fi preluate şi duse în locurile unde şi-au lăsat autovehiculele, după care vor intra în convoi şi vor fi conduse până la Lehliu Gară, de unde îşi vor putea continua drumul, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi.

Autostrada Soarelui (A2) este în continuare închisă, sâmbătă, iar drumarii acţionează pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers folosind 11 freze, trei utilaje Unimog şi cinci autospeciale ATB, astfel încât, până la lăsarea întunericului, traficul să fie reluat, potrivit unui comunicat dat publicităţii de ISU Călăraşi.

Cele aproximativ o sută de persoane care vineri au fost surprinse de viscol pe A2 şi care au petrecut noaptea în spaţiile de servicii de la Drajna vor fi preluate şi duse în locurile unde şi-au lăsat autovehiculele, după care se va forma un convoi care va fi condus până la Lehliu Gară de unde oamenii îşi vor putea continua deplasarea către destinaţie.