Ministrul Transporturilor cunoaşte situaţia de la Dacia şi dă asigurări că acestea se vor rezolva

Publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 12:03 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a anunţat că ştie problemele referitoare la infrastructură, cu care se confruntă constructorul auto Dacia, şi consideră că mare parte dintre acestea pot fi rezolvate.

Vineri, Lucian Bode, împreună cu Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, au avut o întrevedere cu reprezentanţii managementului companiei Dacia şi cu CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi.

Discuţiile au vizat printre altele stadiul proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea atât a exportului de autovehicule produse în uzinele Dacia cât şi a economiei naţionale, în general, informează news.ro.

În cadrul discuţiilor, Bode a precizat că în zona infrastructurii se va pune accent pe creşterea volumului de investiţii deoarece numai aşa se pot crea premisele unei dezvoltări economice durabile.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor semnalează nereguli grave la TAROM. "S-a plătit un avans de 900.000 euro fără niciun contract"

”La întâlnirea cu reprezentanţii conducerii Dacia am convenit asupra formării unor grupuri de lucru alcătuite din reprezentanţi ai administraţiei, ai investitorilor privaţi şi consilieri ai Prim-Ministrului. Ştiu problemele cu care se confruntă cei de la Dacia şi am convingerea că printr-un dialog permanent, mare parte dintre acestea se pot rezolva. Deja le-am transmis ca s-a rezolvat situaţia pe care mi-au semnalat-o în ceea ce priveşte portul Constanţa: din ianuarie 2020 nu se vor mai desfăşura operaţiuni încărcare/descărcare mărfuri pulbere vrac, la dana vecină cu zona unde se află autoturismele Dacia, destinate exportului. În ceea ce priveşte relaţia contractuală cu CFR Marfă, sper ca noua conducere a societăţii să găsească, prin dialogul cu reprezentanţii Dacia, o soluţie care să avantajeze ambele părţi” a spus Lucian Bode.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dacia investiţii ministrul Transporturilor probleme la Dacia rezolvare probleme
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
06 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H