Ministrul Tudorache, către elevii şcolilor MAI: Respectaţi legea şi legea va fi scutul acţiunilor dvs

Peste 1.500 de elevi ai școlilor de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne depun vineri jurământul militar.

11 nov. 2016, 11:06
Ministrul Tudorache, către elevii şcolilor MAI: Respectaţi legea şi legea va fi scutul acţiunilor dvs

Într-un mesaj transmis cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, îi felicită pe aceștia pentru decizia de a se alătura efectivelor MAI și pentru promovarea examenului de admitere, „un examen riguros” pe măsura responsabilității care va sta pe umerii lor de-a lungul întregii cariere.

„După absolvire, cei mai mulți veți fi în contact direct cu cetățenii, cu problemele lor cotidiene, fiind astfel interfața ministerului cu publicul larg, ceea ce implică o mare răspundere socială. Modul în care veți interacționa cu oamenii, în care veți vorbi și vă veți comporta va contribui la consolidarea încrederii în instituția noastră. Nu uitați că publicul este atent și exigent în ceea ce vă privește, deci dați mereu dovadă de integritate, solicitudine și profesionalism”, le-a transmis ministrul.

El le-a spus elevilor școlilor MAI că în momentul în care vor termina școala și vor ocupa funcții operative în Ministerul Afacerilor Interne ei vor deveni parte a uneia dintre instituțiile fundamentale ale statului și de aceea nu trebuie să se lase intimidați de nimeni și de nimic.

„Respectați legea și legea va fi scutul acțiunilor dumneavoastră! Așteptările noastre sunt foarte mari în ceea ce vă privește și în acești ani de școală preocuparea voastră trebuie să fie pregătirea temeinică individuală de care depinde siguranța comunităților în care veți lucra. Totodată, trebuie să învățați să faceți față provocărilor, să vă dezvoltați capacitatea de adaptare și spiritul de echipă. Toate acestea vor constitui premisele unei cariere de succes în Ministerul Afacerilor Interne. Mulțumesc familiilor voastre și apropiaților care v-au susținut în demersul de a deveni angajați ai MAI și îi asigur că sunteți pe mâini bune. Cu ocazia depunerii jurământului militar, vă felicit și vă doresc mult succes la învățătură!”, afirmă Dragoș Tudorache în mesaj, potrivit Agerpres.