Ministrul turc al Apărării: Restructurarea armatei se va face în concordanţă cu structura NATO

Planurile Turciei de a-și restructura forțele armate au ca scop eliminarea posibilității unei alte încercări de lovitură de stat, iar măsurile sunt în linie cu structura și spiritul NATO, a declarat vineri, într-un interviu pentru Reuters, ministrul turc al apărării, Fikri Isik.

05 aug. 2016, 16:53
Ministrul turc al Apărării: Restructurarea armatei se va face în concordanţă cu structura NATO

„Restructurarea are ca scop abolirea mecanismului care a permis șase lovituri de stat mai mici sau mai mari în ultimii 60 de ani. Măsurile pe care le luăm sunt perfect în concordanță cu structura și spiritul NATO”, a afirmat el.

Fikri Isik a mai spus că încă sunt în libertate 288 de militari, dintre care 9 generali, ce ar avea legături cu facțiunile din armată care au pus la cale lovitura de stat eșuată de la 15 iulie.

În același timp, el a subliniat că intenționează să majoreze cota sectorului privat în industria de apărare turcă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Fostul guvernator al Istanbulului, Huseyin Avni Mutlu, a fost arestat din cauza unor presupuse legături cu tentativa de puci

Pe de altă parte, oficialul turc a precizat că țările membre ale coaliției internaționale conduse de SUA continuă să atace ținte ale grupării jihadiste Statul Islamic în Siria de la baza aeriană Incirlik din sudul Turciei. Baza respectivă a fost folosită de militari puciști în timpul tentativei de lovitură de stat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat o amplă restructurare a armatei după lovitura de stat eșuată de la 15 iulie.