Ministrul Turismului acuză autorităţile locale pentru întârzierile la lucrările de la pârtia din Câmpulung Moldovenesc

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul lucrărilor la Tronsonul I al pârtiei de la Câmpulung Moldovenesc, un proiect pentru care ministerul a alocat la timp peste 64 de milioane de lei, dar care a avut parte de întârzieri repetate. Trif s-a arătat nemulţumit din cauza întârzierilor nejustificate şi a cerut mai multă implicare autorităţilor locale şi judeţene.

06 iul. 2018, 16:43
Ministrul Turismului acuză autorităţile locale pentru întârzierile la lucrările de la pârtia din Câmpulung Moldovenesc

„Proiectul a fost demarat în anul 2009 şi iată că nici în ziua de astăzi nu suntem gata, deşi Ministerul şi-a onorat toate obligaţiile pe care le-a avut către autoritatea publică locală. Domnul primar ne-a dat asigurări că, până la sfârşitul toamnei, pârtia o să fie finalizată. Aşteptăm, dar o să mai venim în zonă să ne asigurăm că nu o să ne trezim şi la iarnă în aceeaşi situaţie ca anul trecut. Iarna asta nu vreau să tai o panglică, vreau să vin aici şi să văd turişti care schiază. Este păcat să nu profităm de una dintre cele mai frumoase zone din ţară, mai ales că aici avem zăpadă chiar până în mai. De acum, totul ţine de autorităţile locale”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul s-a arătat nemulţumit din cauza întârzierilor nejustificate şi a cerut mai multă implicare autorităţilor locale şi judeţene. În plus, ministrul Turismului a considerat că este inadmisibil ca drumul de acces către pârtie să nu fie asfaltat de către reprezentanţii Consiliului Judeţean în condiţiile în care investiţia în zonă a început în 2009, iar Ministerul Turismului a finanţat investiţia pentru construcţia a 2,8 km de pârtie.

Alături de autorităţile locale şi de reprezentanţii din Parlament ai judeţului Suceava, ministrul a continuat vizita de lucru şi în alte puncte de interes din zonă. Cu acest prilej, ministrul Bogdan Trif a anunţat înfiinţarea, la Suceava, a unui punct de lucru, o reprezentanţă teritorială a ministerului Turismului, care să ţină legătura cu autorităţile locale, cu operatorii din turism şi cu investitorii din domeniu pentru a dezvolta durabil turismul în zonă.

Suceava reprezintă una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere turistic datorită celor nouă staţiuni, patru de interes naţional şi cinci de interes local, fapt ce a stat la baza deciziei de înfiinţare a unui birou teritorial, spune oficialii ministerului.

„Judeţul Suceava este lider al turismului în zonă. Nu e de mirare, având în vedere potenţialul enorm al regiunii, peisajele extraordinare, multitudinea obiectivelor turistice, monumentele UNESCO, posibilităţile de ecoturism, agroturism, de aventură. Mi-e greu să nominalizez o formă de turism care să nu fie cuprinsă în acest judeţ, ceea ce arată importanţa regiunii pentru turismul românesc. Sunt obiective minunate şi unice în lume. În acelaşi timp, înţeleg nevoia de investiţii în domeniu. De aceea, fac un apel către autorităţile locale să avanseze cu proiectele cuprinse în Masterplanul de investiţii în Turism”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, după ce a avut o întâlnire cu primarii mai multor localităţi din Suceava, cu reprezentanţi ai asociaţiilor din domeniu şi ai altor structuri implicate în turism.

Trif a spus că ministerul vine în sprijinul autorităţilor locale şi vrea să modifice hotărârea de guvern privind investiţiile din turism, astfel încât să reducă birocraţia pentru a putea fi finanţate mai uşor şi mai rapid proiectele autorităţilor locale.