Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Când intră legea în vigoare

Începând cu acest an, bugetarii vor primi anual câte un tichet de vacanţă în valoare de 1450 de lei pentru a plăti servicii turistice doar pe teritoriul României. Actul normativ care prevede acest drept ar putea intra în vigoare la jumătatea lunii viitoare.

15 mai 2017, 06:00
Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Când intră legea în vigoare

„Sunt câteva modificări la actul normativ, probabil că săptămâna viitoare, spre final, o să-l punem şi în dezbatere publică. După aceea intră pe circuitul de avizare la ministere, apoi intrăm în şedinţă de guvern, deci teoretic, eu zic că undeva până la jumătatea lunii iunie se aprobă modificarea actului normativ”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

Noul act normativ prevede ca fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru a plăti servicii turistice doar pe teritoriul României. Unii bugetari nu vor primi tichetele în timp util pentru a-şi achiziţiona vacanţe la mare, spre exemplu, acolo unde gradul de ocupare în lunie iulie şi august se apropie de 100%.

Dar le vor putea folosi pentru vacanţa de anul viitor. „Tichetele de vacanţă sunt valabile 12 luni de la data emiterii. Nu dăm un tichet în octombrie, care să fie folosit până în decembrie”, mai spune ministrul.