Ministrul Turismului stârneşte hohote de râs în galaxie: Primul om care a zburat în cosmos a fost român

Maria Grapini este ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de afaceri şi Turism. În cadrul unui proiect de promovare lansat anul trecut, ea susţine necesitatea ca lumea întreagă să cunoască valorile româneşti, afirmând că primul om care a ajuns în spaţiu a fost un român.

24 feb. 2014, 11:50
Ministrul Turismului stârneşte hohote de râs în galaxie: Primul om care a zburat în cosmos a fost român

Maria Grapini face gafe pe bandă rulantă. Pe lângă repetatele greşeli gramaticale pe care le face în postările de pe Facebook, doamna de la Turism a comis o eroare de proporţii astronomice, afirmând cu nonşalanţă că primul om care a zburat în spaţiu a fost român şi făcându-l pe rusul Iuri Gagarin să se răsucească în mormânt.

Grapini a vorbit într-o emisiune la Speranţa TV despre planurile privind promovarea României în plan internaţional, prin valorile sale, despre cum străinii ar trebui să cunoască un fapt pe care nu-l cunosc de altfel nici români, şi anume acela că primul cosmonaut care a zburat în spaţiu a fost un compatriot de-al nostru.

Citeşte şi Maria Grapini răspunde celor care o acuză că e agramată: Am fost olimpică la limba română

„Eu chiar cred că România poate să-şi schimbe imaginea, credibilitatea, prin oameni care au reuşit în profesiile lor şi care au confirmat în ţară şi în afară. Ei pot să fie ambasadorii noştri. Şi atunci am ales din domeniul culturii, sportului, ştiinţei şi le-am dat acest titlu onorific de ambasabori. Chiar un paşaport le-am făcut.

Citeşte şi NEPOTISM la Ministerul Turismului. Maria Grapini şi-a angajat o rudă pe post de consilier

Ca să fim cunoscuţi şi altfel, nu numai printr-o singură disciplină, nu numai prin sport. Trebuie să vadă că avem şi muzicieni şi oameni de teatru, că avem şi oameni de ştiinţă, că avem şi primul om care a zburat în cosmos. Lucrurile acestea trebuie să fie cunoscute de celelalte naţii”, a afirmat Maria Grapini, la Speranţa TV.

Citeşte şi Maria Grapini ar putea renunţa la postul de ministru pentru unul de europarlamentar