Ministrul Vela schimbă prefecţii de Alba, Arad, Harghita, Sălaj şi Suceava

Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2019 19:45 // Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2019 20:31 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, în şedinţa de guvern, propunerile de schimbare din funcţie a prefecţilor de Alba, Arad, Harghita, Sălaj şi Suceava.

Foto: caon.ro

Deciziile de schimbare se referă la prefecţi şi subprefecţi în funcţie sau detaşaţi din: Alba - Monica Popescu; Arad - prefect Hordea Florentina, subprefect Vasilică Damian, care este înlocuit de Liliana Popa; Harghita - Andrei Jean Adrian; Sălaj - Florian Florin; Suceava - Adomnicăi Monica Elena.

Ministrul de Interne a făcut prezentarea la solicitarea premierului Ludovic Orban, având în vedere că pe agenda şedinţei de guvern figurau proiecte privind mai multe eliberări, numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

 Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, joi seară, la sfârşitul şedinţei de Guvern, că Executivul a decis eliberarea din funcţii a prefecţilor judeţelor Alba, Harghita, Sălaj şi Suceava şi a luat act de demisia prefectului judeţului Arad. De asemenea, a fost eliberat din funcţie şi subprefectul judeţului Arad, funcţia urmând a fi ocupată temporar de Olimpia Popa.
 
Dancă a explicat eliberarea din funcţie a prefecţilor drept o "reconsiderare” de către Executiv a reprezentanţilor săi în teritoriu.
 
"Aşa cum bine ştiţi, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu; este firesc atunci când are loc o schimbare de guvern, Guvernul să-şi reconsidere reprezentanţii săi în teritoriu”, a afirmat Ionel Dancă.
 
Acesta a anunţat totodată rechemarea consulului general al României la New York, Cătălin Dancu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Marcel Vela prefecti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H