Minivacanţă prelungită cu PATRU ZILE. Vor exista 10 ZILEI LIBERE de Paşte şi 1 Mai 2019. Anunţul este oficial

ZILE LIBERE 2019. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu a anunţat, vineri că toate şcolile din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 - 10 mai, din cauza summitului UE. De asemenea, studenţii şi preşcolarii vor avea parte d eo vacanţă prelungită.

14 apr. 2019, 06:25
Minivacanţă prelungită cu PATRU ZILE. Vor exista 10 ZILEI LIBERE de Paşte şi 1 Mai 2019. Anunţul este oficial

ZILE LIBERE 2019. De Paște și de 1 mai românii vor avea șase zile de vacanță. La Sibiu, în schimb elevii şi studenţii vor avea vacanță până în 13 mai datorită Summit-ului UE.

Românii se vor bucura de o minivacanță mai lungă la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai, a decis Guvernul. Motivul este faptul că, pentru prima dată, Vinerea Mare este zi liberă prin lege. Astfel, perioada liberă va începe din 26 aprilie, când pică Vinerea Mare, anunță România TV. Urmează sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox şi luni – 29 aprilie (a doua zi de Paște). Marți, 30 aprilie, se va face punte printr-o zi care va fi recuperată ulterior, însă miercuri – 1 Mai, va fi din nou zi liberă. Salariaţii din domenii cu activitate continuă, care nu se vor putea bucura de aceste zile libere, trebuie să fie recompensați de angajatori.

TICHETE CADOU de Paşte 2019. Cine sunt angajaţii care vor primi bonusuri extrasalariale în zilele următoare

Studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă. O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămâna, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

TICHETE CADOU DE PAŞTE 2019 pentru 14.000 de angajaţi. La ce sumă se ridică primele de Paşte