Minivacanţă români. Programul băncilor şi al supermarketurilor, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie 2022. Ce se întâmplă la Lidl, Kaufland sau Carrefour

Minivacanţa prilejuită de cele două zile libere, conform legii, 30 noiembrie și 1 decembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României) se apropie, așa că trebuie să fiți atenți la organizarea programului, când vine vorba despre mers la bancă sau, mai ales, la cumpărături.

29 nov. 2022, 17:38
Minivacanţă români. Programul băncilor şi al supermarketurilor, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie 2022. Ce se întâmplă la Lidl, Kaufland sau Carrefour

Minivacanţă români. Chiar dacă zilele libere, stabilite prin lege, sunt respectate cu sfințenie, mai ales de angajații de la stat, există și companii private care respectă același orar, iar când operatorii respectivi sunt entități precum bănci sau supermarketuri, fiecare client trebuie să își organizeze programul în așa fel încât să evite încurcăturile care s-ar putea ivi.

Astfel, magazine precum Lidl, Kaufland, Carrefour, Kaufland, Profi, Billa, Auchan sau Cora vor fi deschise în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. De asemenea, deschise vor fi și mall-urile. Era de așteptat, întrucât, persoanele din mediul urban vor da năvală, cu siguranță, în marile centre comerciale, în zilele libere.

Economiștii estimează o inflație explozivă pentru 2023. Ce se va întâmpla cu prețurile la imobiliare

Oficiile poștale, însă, vor fi închise de pe 30 noiembrie, urmând să își reia programul pe 5 decembrie. Pe 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi închise și băncile comerciale. Sucursalele bancare vor fi deschise din data de 2 decembrie.

Evident, bancomatele, serviciile de online banking și POS-urile băncilor vor funcționa și, totodată, vor exista și anumite sucursale, cu program special, deschise în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. Tocmai de aceea, în funcție de banca vizată, ideal ar fi să consultați lista sediilor și programul aferent, de pa pagina web a respectivei companii.

În România vor exista trei tipuri de salariu minim din 2023. Cât va încasa fiecare categorie

Cei care vor întâmpina probleme legate de serviciile bancare sau carduri vor avea la dispoziție sprijinul operatorilor din call-center-uri.

De altfel, în funcție de programul stabilit de fiecare dintre dumneavoastră, ideal ar fi să documentați toate detaliile dorite în zilele libere, tocmai pentru a nu avea surprize neplăcute. Internetul rămâne cea mai bună resursă. Și dacă plănuiți o deplasare, există posibilitatea de a verifica cele mai bune ore de plecat la drum, în anumite zile, pentru a evita aglomerația.

Cum va circula metroul în minivacanța de 1 Decembrie. Anunțul Metrorex

Circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022 la un interval de 10 minute pe toate magistralele de metrou, a anunțat Metrorex.

Este graficul aprobat pentru weekend şi sărbători legale, precizează compania. „Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să asiste la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale, Metrorex va introduce trenuri suplimentare, după caz, pentru preluarea fluxurilor crescute de călători”, potrivit comunicatului

Câte zile libere le-au mai rămas românilor din 2022 şi câte vor avea în 2023

Până la sfârsitul anului, românii mai au trei zile libere legale. Ziua de Crăciun, 25 decembrie, pică într-o zi de duminică. Pentru anul în curs, românii mai au trei zile libere în noimebrie – decembrie.

Zilele libere legale care au rămas din acest an sunt:

30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;

1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;

25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – duminică şi luni.

Zile libere în 2023

1 ianuarie – duminică – Anul Nou

2 ianuarie – luni – Anul Nou

24 ianuarie – marți – Ziua Unirii Pricipatelor Române

14 aprilie – vineri – Vinerea Mare

16 aprilie – duminică – Paștele

17 aprilie – luni – Paștele

1 mai – luni – Ziua Muncii

1 iunie – joi – Ziua copilului

4 iunie – duminică – Rusalii

5 iunie – luni – Rusalii

15 august – marți – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei

1 decembrie – vineri – Ziua Națională a României

25 decembrie – luni – Crăciunul

26 decembrie – marți – Crăciunul.