Minoră dintr-un centru de plasament, însărcinată în opt luni

O fată de 16 ani dintr-un centru de plasament din Piteşti este însărcinată în opt luni, iar reprezentanţii Protecţiei Copilului Argeş spun că adolescenta a ascuns "în mod sistematic sarcina". Tatăl copilului este un tânăr de 21 de ani, paznic la o firmă din oraş.

05 sept. 2013, 15:25
Minoră dintr-un centru de plasament, însărcinată în opt luni

Tânăra provine dintr-o familie destrămată din oraşul Topoloveni.

„Fata a fost adusă în centrul de plasament din cartierul piteştean Prundu în anul 2011, prin hotărâre a instanţei judecătoreşti, după ce aceasta a fost prinsă de către poliţişti în timp ce vagabonda pe străzile municipiului Piteşti. Provine dintr-o familie cu mari probleme, domiciliată în oraşul Topoloveni, mama sa are acum 39 de ani şi este plecată la muncă în Spania, iar tatăl ei are 42 de ani, nu are serviciu şi este beneficiar al ajutorului social, fiind cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice. Fata învaţă la un liceu din Piteşti şi după divorţul părinţilor, în anul 2000, a fost încredinaţată mamei, care ulterior a abandonat-o şi a plecat la muncă în străinătate”, a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei, pentru Mediafax.

Tatăl copilului este un adolescent de 21 de ani, paznic la o firmă din Piteşti, care a spus că întreţinut relaţii sexuale consimţite cu adolescenta.

„Ea a ascuns în mod sistematic sarcina, în momentul în care a fost adusă în centrul de plasament i s-au prescris anticoncepţionale, ulterior testele de sarcină au ieşit negative. Am aflat că în momentul în care sarcina era în 3,5 luni a încercat împreună cu prietenul ei să scape de copil, dar nu au putut realiza întreruperea de sarcină, fiind refuzaţi de medici”, a afirmat Adrian Macovei.

Adolescenta va fi consiliată permanent de către psihologii de la Protecţia Copilului, urmând ca sarcina să fie luată în evidenţă de către un medic ginecologic. Reprezentanţii DGASPC Argeş au mai afirmat că tânăra de 16 ani, însărcinată în opt luni, va fi transferată în centrul maternal din municipiul Câmpulung Muscel, destinat mamelor cu copii, iar, probabil, din toamnă, va urma cursurile unui liceu din oraşul respectiv.

Tânărul de 21 de ani a spus că va recunoaşte copilul.