Elevul care şi-a înjunghiat în inimă un coleg, la Timişoara, CONDAMNAT. Sentinţa nu este definitivă

Publicat: Miercuri, 07 Septembrie 2016 17:20 // Actualizat: Miercuri, 07 Septembrie 2016 17:39 // Sursa: romaniatv.net

Un complet de judecată de la Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul de omor în care autorul, un băiat de 17 ani, l-a înjunghiat mortal pe un colg de școală, anul trecut. Tânărul a fost plasat sub control judiciar.

Francesco Corjin a fost până acum în arest la domiciliu. Tribunalul Timiş a dispus eliberarea adolescentului din arest la domiciliu şi plasarea lui sub control judiciar, pe lângă internarea, pentru trei ani şi patru luni, într-un centru de detenţie. Pe latură civilă, adolescentul a fost obligat să plătească, în solidar cu părinţii lui, următoarele sume: 2.334 lei daune materiale către părţile civile Ciobanu Peniel şi Ciobanu Mariana Daniela, a unei rente viagere lunare în cuantum de 200 lei/lună pentru fiecare parte civilă Ciobanu Peniel şi Ciobanu Mariana Daniela, începând cu luna noiembrie 2015, şi câte 50.000 euro daune morale către fiecare parte civilă Ciobanu Peniel şi Ciobanu Mariana Daniela sau echivalentul în lei la data plăţii fiecăreia, potrivit pressalert.ro.

Sentinţa a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.

Incidentul s-a petrecut în noiembrie 2015 și totul a început după ce tânărul de 17 ani s-a ciocnit pe holul şcolii de un alt elev. Supărat, acesta din urmă şi-a chemat în ajutor şi alţi prieteni şi, după ore, l-au aşteptat pe Francesco pentru a-l bate. În timpul altercaţiei, elevul de 17 ani a scos un cuțit şi l-a înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani. Conform rechizitoriului, arma crimei, cu care victima a fost înjunghiată de două ori, e un cuţit de vânătoare de 17 centimetri.

"Inculpatul adopta un comportament violent în şcoală, a venit înarmat la cursuri, aducând în incinta şcolii unde învaţă copii o armă de mari dimensiuni şi a efectuat demersuri, după săvârşirea faptei, pentru a scăpa de această armă folosită la săvârşirea faptei", se arată în sentinţa prin care adolescentul a fost arestat preventive, citată de adevarul.ro.

Citeşte şi Tânăr ÎNJUNGHIAT în INIMĂ de un elev din Timişoara

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7781
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H