Minune în cazul fetiţei născute cu „masca lui Batman” pe faţă. Cum arată acum micuţa, după prima şedinţă de tratament FOTO

O familie de americani trăieşte în Rusia cea mai mare fericire pe care le-a oferit-o până acum viaţa. Fetiţa lor în vârstă de şapte luni, care s-a născut cu o aluniţă gigantică pe întreaga faţă, a început un tratatament care deocamdată i-a curăţat fruntea în totalitate

28 nov. 2019, 08:28

Fetiţa s-a născut cu această „mască a lui Batman”, o malformaţie congenitală, nevus melanocitic uriaș. Medicii din SUA au refuzat să o trateze, motivând că este vorba de un program foarte complicat, 80 de operații cu anestezie generală, care trebuie efectuate în decurs de 5 ani în mai multe instituții medicale din SUA, iar acest lucru nu este acoperit de asigurarea medicală. În afară de aceasta, medicii americani le-au cerut părinților să achite pentru tratament 500.000 de dolari.

Familia a primit însă ajutor din Rusia, medicii din Krasnodar luând legătura cu familia. În luna septembrie părinţii şi fetiţa au ajuns la Krasnodar, iar tratamentul a început imediat, deoarece acest nevus este foarte periculos pentru că ar putea degenera într-o melanomă, o tumoare de natură oncologică. Medicul Pavel Popov, fondatorul clinicii specializate în terapie fotodinamică cu laser din Krasnodar, a explicat că micuţa Luna Fenner va avea nevoie de 12-18 luni, în cadrul cărora vor fi efectuate 6-8 operații. Costurile totale pentru familie se ridică la aproximativ 140.000 dolari.

Primele rezultate în cazul micuţei Luna au început să apară şi sunt remarcabile. Fruntea fetiţei este acum complet curată, o parte a acestui nervus dispărând complet, spre marea fericire şi speranţă a părinţilor. „Acest prim rezultat cu fruntea este extraordinar, iar acum sunt 100% sigură că am avut dreptate să mergem în Rusia cu Luna”, a spus mama fetiţei.

Luna, înainte de tratament:

Luna, după prima şedinţă de tratament:

Mama fetei şi doctorul Popov:

Nervus se poate transforma într-o tumoră cancerigenă: