MINUNE la MORMÂNTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. Sfântul a izgonit DIAVOLUL dintr-o femeie posedată

Cu fiecare an, numărul celor care merg în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop, este impresionant. 

22 dec. 2015, 14:02
MINUNE la MORMÂNTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. Sfântul a izgonit DIAVOLUL dintr-o femeie posedată

Pelerinii vin să se roage la mormântul său cu speranța că problema lor va fi rezolvată, scrie observator.tv. S-a dus vestea, din om în om, în rândul celor care sunt deznădăjduiți, că Părintele Arsenie are să-i izbăvească de necaz. Tot mai mulți cred acest lucru pentru că, atunci când era în viață, părintele le-a promis că are să-i ajute. În numeroase lăcașuri de cult ortodoxe, credincioșii care au ajuns la Mănăstirea Prislop și s-au rugat la mormântul părintelui Boca își împărtășesc impresiile.

Citeşte şi 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca. Cel mai apropiat DISCIPOL face mărturii cutremurătoare VIDEO

Testamentul spiritual al părintelui Arsenie Boca

În rândul pelerinilor din toate colțurile țării s-au răspândit cuvintele-testament ale părintelui Arsenie: „Eu acum nu vă pot ajuta, dar dacă am să plec de aici, să știți că vă pot ajuta mai mult. Pentru cel care varsă o lacrimă la mormântul meu, eu mă voi ruga lui Dumnezeu. Numai să veniți la mine!”.

Nu întâmplător mormântul părintelui Arsenie Boca este situat în cimitirul Mănăstirii Prislop, deoarece documentele religioase menţionează că părintele Boca este considerat al treilea ctitor al Mănăstirii Prislop.

Legăturile duhovnicești ale părintelui Arsenie Boca cu sfântul lăcaș

Timp de 41 de ani, viaţa Părintelui Boca a avut puternice legături duhovniceşti cu sfântul lăcaş de la Prislop, deoarece el a fost stareţulul acestei mănăstiri, duhovnicul pelerinilor şi zugravul care a pictat icoanele de pe catapeteasma bisericii din Prislop. Și nu în ultimul rând, Părintele Boca a realizat și aşezământul monahal din oraşul Sinaia, care este metohul Mănăstirii Prislop.

Liniștea a fost sfâșiată de un urlet inuman

Femeia le-a povestit cum un urlet inuman s-a răspândit în cimitir anul acesta. Pe alee, înainta un bărbat, ce se lupta cu soția lui s-o convingă să se așeze la rând. După părerea profesoarei, posedata trebuia să petreacă cel puțin două ore, până să ajungă să se închine la crucea Părintelui. Posedata era persoana care urla și se zbătea să fugă de la brațul soțului. Oamenii și-au revenit repede din șoc pentru că urletele femeii și figura ei schimonosită demonstrau, fără echivoc, că este vorba despre o femeie posedată de cel rău. O călugăriță din apropierea grupului unde se așezase bărbatul cu soția lui a propus ca demonizata să nu mai stea la rând ore în șir și i-a rugat pe pelerini să dea voie acestei familii să meargă la cruce și să se roage. Toată lumea a fost de acord. Cu cât se apropia mai mult de mormântul Părintelui, cu atât femeia posedată de cel rău țipa mai tare și se străduia să fugă. În ajutorul soțului au venit două persoane. Cu chiu, cu vai, toți trei au reușit s-o apropie de cruce. Lumea privea curioasă, iar liniștea se așternuse în jur. Ca prin minune, femeia n-a mai țipat. Soțul ei a sărutat crucea de la mormântul Părintelui și s-a rugat cu glas tare să-I scape Părintele de cumplita nenorocire. În cele din urmă, femeia a pus mâna pe cruce, apoi a sărutat-o. A rămas cu privirea pironită de cruce, a respirat adânc timp de câteva secunde și-a exclamat: Doamne, Doamne! Apoi, s-a îndepărtat de mormânt la brațul soțului. Mergea încet, obosită, parcă muncise o zi întreagă. Soțul le-a mulțumit pelerinilor pentru că i-au ușurat calvarul”.

Citeşte şi Părintele Arsenie Boca despre post. „Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci”

Un preot le-a vorbit pelerinilor despre demonizați

După ce fosta posedată s-a îndepărtat de mormânt, un preot le-a explicat pelerinilor că femeia posedată a fost vindecată de Părintele Arsenie în numele lui Dumnezeu. În Ortodoxie, Părintele Arsenie este considerat omul lui Dumnezeu.