Minune în familia Alexiei chiar înainte de Anul Nou. Adolescenta cu aripile frânte a făcut primii pași în spital. „Se spune că omul sfinţeste locul!”

Alexia, adolescenta care și-a pierdut brațele în accidentul din Pașcani, dar pe care medicii i le-au replantat, e o lecție de curaj și perseverență pentru toată lumea. Acum, chiar înainte de Anul Nou, adolescenta le-a făcut o bucurie uriașă celor din familie, a făcut primii pași pe holurile spitalului unde e internată.

30 dec. 2022, 09:25
Minune în familia Alexiei chiar înainte de Anul Nou. Adolescenta cu aripile frânte a făcut primii pași în spital. „Se spune că omul sfinţeste locul!”

Alexia, în vârstă de 15 ani, a ajuns de urgență în spital după accidentul de autocar din Pașcani. Ambele brațe i-au fost inițial amputate, însă în urma mai multor intervenții chirurgicale la care a fost supusă în ultimele săptămâni, acum are din nou brațe.

Mama Alexiei, Vali Tudose, a postat recent pe internet fotografii un un video cu Alexia care a făcut primii pași pe holurile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Alexia a făcut primii pași în spital. „Se spune că omul sfințește locul”

„Se spune că omul sfinţeste locul!!! Alexia este într-un loc binecuvântat, înconjurată de trei dintre supereroii ei, ai nostri, ai ţării….trei dintre cei mai fantastici, profesionişti şi dedicaţi medici, care ne-au redat viaţa şi ne-au aşezat zâmbetul pe chip. Vă mulţumim din suflet, din inimă, din toată fiinţa!!! Dr. Sidonia Susanu, Dr. Daniela Botez, Dr. Bogdan Caba, Dr. Mara Popescu, Dr.Iannis Gardikiotis, Dr.Lavinia Ionescu”, este mesajul postat de Vali Tudose, mama Alexiei.

Citește și Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate și replantate de medicul supranumit „îngerul copiilor”, după accidentul de la Paşcani

Copila își va putea folosi brațele în proporție de 85%. Medicii sunt foarte optimiști în privința șanselor de recuperare

Părinții Alexiei au spus că copila e foarte optimistă și curajoasă și că abia așteaptă fiecare operație pentru că știe că astfel e mai aproape de îndeplinirea dorinței sale de a avea în continuare o viață normală. Medicii i-au dat vești foarte bune, ei spun că își va putea folosi brațele în proporție de 85%, dar că e nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie.

Citește și Mama Alexiei, adolescenta care și-a pierdut brațele în tragedia din Pașcani, dezvăluiri cutremurătoare: „E foarte pozitivă, abia așteaptă fiecare operație. Știe că așa e mai aproape de vindecare”

„Alexia nu mai este pe ATI, de duminică este pe secție. Este mult mai bine, evoluția ei este favorabilă. În cursul zilei de luni a avut o nouă intervenție chirurgicală în care a fost grefat complet braţul drept. Putem spune că membrul superior drept a fost acoperit în totalitate, iar la braţul stâng a avut o intervenţie de acoperire parţială a defectelor cutanate.

Necesită încă o intervenţie, probabil în cursul zilei de mâine. Practic, în timpul accidentului, o parte din tegumentele braţului au fost detaşate, probabil au fost tăiate tangențial de agentul care i-a produs şi amputaţia, iar acolo a necesitat acoperirea ţesuturilor fascio-musculare cu grefă de piele.

Pielea a fost luată de la nivelul coapsei stângi. Întotdeauna se face cu grefă de piele autologă. În maximum o săptămână apreciem că o vom externa”, a precizat dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Miracol în familia Alexiei de sărbători. „A fost șansa ei ca ambele brațe să-i fie salvate”

Întreaga familie e foarte recunoscătoare și bucuroasă că Alexia își revine încet, încet, și va avea o viață cât mai aproape de normalitate.

„A fost șansa ei ca ambele brațe să-i fie salvate. În toată drama care s-a întâmplat acolo, Dumnezeu a avut grijă de ea, Dumnezeu i-a dat o a doua șansă, pentru că toate s-au derulat atât de rapid, totul a fost în favoarea ei. E ca un puzzle în care totul s-a potrivit perfect, fiecare a avut rolul lui, bine definit. Fiecare a acționat fix când a trebuit. E ca o minune, nouă așa ni se pare a fi, o minune.

Astfel de situații sunt extrem de rare, cele în care o persoană să aibă mâinile amputate și să poată fi ambele salvate. E o minune să ajungi la timp la spital și medicii să hotărască că vor salva ambele brațe, nu doar unul, iar operația să reușească. Nu putem să mulțumim suficient de mult. Astfel de medici ar trebui să fie cunoscuți la nivel național”, a mai spus Vali Tudose.