Minunea lui Dumnezeu făcută într-o comună din Mehedinţi. Oamenii sunt convinşi că au scăpat de diavol

Într-o comună din Mehedinți, oamenii cred că sunt martorii unei minuni a lui Dumnezeu, care i-a ajutat să scape de diavolul care le dădea târcoale.

06 sept. 2019, 04:50
Minunea lui Dumnezeu făcută într-o comună din Mehedinţi. Oamenii sunt convinşi că au scăpat de diavol

În centrul localității mehedinţene Ponoare se află Podul lui Dumnezeu sau Podul Natural, unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa, scrie adevarul.ro. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri.

Citeşte şi Rugăciune de mulţumire. Cele mai puternice rugăciuni de mulţumire. Spune-le zilnic!

Una dintre legende spune că în Peştera Ponoare locuia Dracu. Sătenii l-au rugat pe Dumnezeu să-i scape de el şi astfel, Dumnezeu a lovit tavanul peşterii, acesta prăbuşindu-se peste gura ei, formând podul.

„Despre Podul lui Dumnezeu există foarte multe legende, cea mai frumoasă dintre ele este cea care vorbeşte despre formarea podului prin intervenţia puterii divine. Podul s-a format prin prăbuşirea peretului superior al peşterii. Ca la orice întuneric şi acolo stătea Dracul. El făcea numai rele oamenilor din zonă. Astfel oamenii s-au rugat lui Dumnezeu, iar acesta i-a ajutat şi a vrut să-l alunge pe Drac. A coborât pe pământ şi Dracul a intrat în peşteră. Dumnezeu a apăsat cu mâna tavanul peşterii să-l prindă pe Drac. Dracul e drac şi s-a strecurat prin peşteră şi a ieşit prin partea cealaltă a peşterii. Supărat că a fost alungat de aici din zonă a zgârâiat toate pietrele din partea cealaltă a versantului şi a format două câmpuri de lapiezuri: Câmpul Afroditei şi Câmpul Cleopatrei”, a povestit Dumitru Borloveanu, profesor de limba română, actualmente pensionar din Ponoare.