Minunile tainice ale Sfântului Necunoscut de la Mănăstirea Neamţ VIDEO

Puţină lume a auzit de minunile Sfântului Necunoscut de la Mânăstirea Neamţ. Totul a început în 1986, când, spun monahii, betonul de pe aleea din mânăstire s-a despicat din senin şi, la un metru sub pământ, a fost descoperit trupul sfântului.

03 ian. 2014, 18:46
Minunile tainice ale Sfântului Necunoscut de la Mănăstirea Neamţ VIDEO

Imediat a aflat Securitatea, iar moaştele au fost ascunse de călugări. Abia după Revoluţie, osemintele Sfântului Necunoscut au fost puse în raclă, iar de atunci, minunile au început să curgă, potrivit EVZ.ro.

La finele lunii mai, în 1986, curtea Mănăstirii Neamţ era scena unui fenomen inexplicabil. Seara, pavajul de piatră s-a despicat, iar toţi bolovanii au fost azvârliţi. A doua zi dimineaţă, călugării s-au apucat să repare ceea ce păreau a fi efectele unei ţevi fisurate. Au găsit însă cu totul altceva.

Pentru că tot mai multă lume începuse să vorbească despre descoperire, a apărut în scenă şi Securitatea, iar călugării au ascuns imediat osemintele sfântului. Călugării au vrut să cinstească totuşi locul în care au fost descoperite moaştele, dar din nou Securitatea le-a pus beţe în roate.

Deşi au trecut aproape 30 de ani de la descoperire, feţele bisericeşti nu au reuşit încă să afle ale cui ar putea fi osemintele. Există două variante, dar până la aflarea adevărului, a rămas numele de Sfântul Necunoscut.

Odată expus credincioşilor, Sfântul Necunoscut a început să facă şi minuni. Băiatul unei femei a orbit, după ce femeia a furat o bucăţică din moaştele Sfântului şi abia după ce a înapoiat mânăstirii Neamţ osul, băiatul şi-a recuperat vederea. Acum, cei cu duhuri necurate în ei sunt aduşi la Sfântul Necunoscut pentru a se curăţa.

Abia în ultimii ani s-au făcut demersuri pentru a se afla vârsta exactă a osemintelor găsite în curtea Mănăstirii Neamţ. Au fost făcute analize în Germania, iar acum se aşteaptă şi o a doua opinie, din partea experţilor canadieni. Din primele rezultate, osemintele ar avea o vechime de aproximativ 500 de ani.