Mioara Roman, înmormântată la Cimitirul Reînvierea din Capitală. Oana Roman nu s-a dezlipit de sicriul cu trupul neînsuflețit al mamei sale

Mioara Roman a încetat din viață în noaptea de 23 februarie 2024, în urma unui stop cardio-respirator, la azilul în care și-a petrecut ultimii ani din viața. Trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală, după care limuzina de lux aparținându-i "Reginei Întunericului" a transportat sicriul alb la locul de veci din Cimitirul Reînvierea.

26 feb. 2024, 16:30

UPDATE4: La cimitir au venit persoane care nu i-au fost apropiate Mioarei Roman, nu au cunoscut-o, dar au apreciat-o și au venit să-i aducă un ultim omagiu.

UPDATE3: În jurul orelor 15.30, sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost urcat în dricul de lux, care a pornit spre Cimitirul Reînvierea. Petre Roman nu a fost prezent la înmormântarea fostei soții. Nici nepoata Calina, fiica Catincăi, nu și-a însoțit bunica pe ultimul drum.

UPDATE2: Catinca Roman a ajuns pe ultima sută de metri la Biserica Sf Gheorghe cel Nou, înainte de începerea slujbei de înmormântare.

UPDATE1: Cu o oră înainte de începerea slujbei de înmormântare, la căpătâiul Mioarei Roman nu se aflau, dintre cei foarte apropiați, decât fiica Oana și nepoata Isabela. Printre personalitățile venite, în ziua înmormântării, să-și ia adio de la Mioara Roman se numără Mihai Mitoșeru, prietenul de-o viață al Oanei Roman, și celebra avocată Lizeta Haralambie.

Mioara Roman a avut parte de funeralii fastuoase, în acord cu personalitatea ei remarcabilă. Fosta soție a lui Petre Roman își doarme somnul de veci într-un sicriu alb. Oana Roman a comandat pentru mama sa un munte de flori albe, care îi plăceau foarte mult acesteia, iar slujba a fost oficiată de cel puțin patru preoți.

De asemenea, fiicele i-au pregătit o colivă cu foiță de aur care simbolizează lacrimile fetelor; pe colivă sunt puse mai multe perle din zahăr alb învelite în foiță din aur pentru că Mioarei Roman îi plăceau foarte mult perlele.

Au fost așteptate mari personalități să își ia rămas bun de la fosta profesoară de limba arabă, din păcate foarte puține persoane publice și-au făcut apariția la înmormântare. Mioara Roman a părăsit această lume însoțită pe ultimul drum de oameni obișnuiți, în aplauzele acestora.

Mioara Roman, condusă pe ultimul drum

De funeraliile Mioarei Roman s-a ocupat celebra Gabriela Lucuțar, supranumită „Regina Întunericului”.

În luna octombrie a anului trecut, Mioara Roman a ajuns în stare gravă la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia a fost intubată. La acel moment, medicii îi mai dădeau doar 10 la sută șanse de supraviețuire. Gândindu-se la ce e mai rău, Oana Roman a luat încă de atunci legătura cu Gabriela Lucuțar, pe care a însărcinat-o să se ocupe de funeraliile Mioarei Roman.

Nu mai puțin de șase ore au stat cele două în discuții pentru a pune la punct în detaliu înmormântarea.

Citeste si „Regina Întunericului” se va ocupa de funeraliile Mioarei Roman. Gabriela Lucuțar, prietenă cu Oana Roman și patroană de pompe funebre de lux, a dezvăluit cât costă o înmormântare, în 2024

Am vorbit în detaliu absolut tot cu Oana despre înmormântarea mamei ei încă de când medicii i-au spus că mai are 10 la sută șanse să supraviețuiască. Am stabilit absolut tot, Oana a venit la mine la firmă și am pus la punct tot, șase ore am stat împreună și am discutat. 

Ea mi-a cerut să fie un eveniment decent, organizat însă la superlativ, cu fast, pentru că doamna Mioara a fost o personalitate impozantă. Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție”, a declarat Gabriela Lucuțar pentru Click

Petre Roman a părăsit biserica după aproximativ 10 minute

Tragicul anunț a fost făcut de fiica ei cea mică, Oana Roman, pe rețelele de socializare. Aceasta se afla în Egipt când a aflat despre decesul Mioarei Roman și a revenit de urgență în țară, unde a fost așteptată de sora ei, Catinca, cât și restul familiei. La priveghi și-a făcut apariția și Petre Roman, cu un buchet de crizanteme albe, însă ar fi părăsit lăcașul de cult după 10 minute.

Și acesta se afla în străinătate în momentul decesului fostei sale soții, dar, la aflarea veștii, s-a întors de urgență în țară.

Sunt în avion, mă întorc spre țară”, a declarat Petre Roman pentru Wowbiz.

Mioara și Petre Roman au fost căsătoriți timp de 34 de ani. Divorțul lor a avut loc în anul 2007, dar de atunci nu și-au mai vorbit niciodată. La scurt timp după divorț, Petre Roman s-a afișat alături de Silvia Chifiriuc, actuala lui soție, și așa s-a zvonit că acesta ar fi fost motivul separării de Mioara Roman. Invitat în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, fostul premier al României a lămurit subiectul: „Într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele”.