Miracol de Crăciun, la Galaţi. Vieţi salvate de Sărbători, prin donarea de organe VIDEO

Miracol înainte de Crăciun, la Galați. Există viață și după moarte: este lecția impresionantă oferită de familia unei femei de 54 de ani, aflate în moarte cerebrală. Rudele au fost de acord să doneze organele femeii pentru a salva alte vieți aflate în suferință. Astfel, rinichii, ficatul si alte organe sănătoase ale femeii vor salva acum vietile altor bolnavi.

20 dec. 2019, 15:03
Miracol de Crăciun, la Galaţi. Vieţi salvate de Sărbători, prin donarea de organe VIDEO

Eu îmi doream ca Moşul să o aduca pe mama înapoi de Sărbători, dar nu s-a putut. Am zis că poate o să vină Moşul la altcineva„, spune Florin Pătruţă, fiul donatoarei.  Sfâșiat de pierderea mamei, Florin si-a dat acordul ca organele femeii de 54 de ani, căreia medicii nu i-au mai dat nicio șansă, să fie prelevate si să salveze alte vieti. Astfel, o echipă de medici de la Spitalul Fundeni din Capitală a ajuns la Galati si a prelevat rinichii, ficatul, corneea si alte organe ale femeii. Toate vor fi translantate si vor oferi sansa unei noi vieți pentru alți bolnavi aflați în suferință.

Medicii speră ca gestul tânărului să fie un exemplu și pentru alti oameni care pot salva vieți. Din păcate însă, medicii care le cer aparținătorilor să accepte donarea de organe se lovesc de multe ori de refuzul acestora.

Acum, când se pregateste sa-si conducă mama pe ultimul drum, Florin mai are o singură dorință. Să-i strângă în bațe pe cei salvați prin moartea mamei sale.